0 Shares

Jani Hakanpää sai kokea NHL:n arvaamattomuuden, kun maisema vaihtui siirtoikkunan viime hetkillä. (Kuva: AOP)

29-vuotias puolustaja on pystynyt kuluvalla kaudella viimein murtautumaan NHL:ään. Sesongin saldona on 42 matsia Ducksissa tehoin 0+1.

NHL:ssä peli on kovaa myös kaukalon ulkopuolella. Tämän Hakanpää sai kokea siirtoikkunan viimeisenä päivänä, kun hänet kaupattiin yllättäen Carolinaan. Mies kertoo yllättyneensä siirrosta, vaikka tiedosti sen mahdollisuuden.

– Aika puskistahan se itselle tuli. Kyllähän sen tietenkin tietää, että on trade deadline käynnissä ja mitä vaan voi tapahtua. Kyllä se kuitenkin vähän yllätyksenä itselle tuli, Hakanpää avasi NordicBet Studion viidennessä jaksossa Juho Mannisen haastattelussa.

– Olin syömässä lounasta San Josessa, kun Ducksin GM:ltä tuli puhelu: ”Me ollaan kaupattu sut Carolinaan. Hienoa kun olit täällä ja nyt pääset hienoon joukkueeseen ja saat mahdollisuuden päästä pitkälle tänä keväänä.” Oli siitä innoissaan mun puolesta. 

Vierasreissussa oleminen aiheutti haasteita käytännön tasolla.

– Oikeastaan sen jälkeen on ollut aikamoista hurlumheitä. Varmaan seuraavat pari tuntia olin puhelimessa eri ihmisten kanssa. Carolina yritti järkätä, että miten mut saadaan sinne. Itse taas koitin miettiä, että miten kaikki kamat siirretään ja muuta. 

– Oltiin juuri San Josessa ja mulla oli vain pienet käsimatkatavarat mukana, kun vain kolmen päivän reissulle olin pakannut kamat. Kyllä siinä hetkeksi tuli, että “mitäs nyt”. Kaikki on mennyt tosi sujuvasti ja hyvin. Asiat on hoidettu molemmissa päissä viimeisen päälle. Ei ole sen puoleen valittamista. Pitää antaa vaimolle kunniaa, kun hän on pakannut meidän kaikki kamat Anaheimista ja hoitanut kaikki asunnot, kalusteet ja järjestelyt. Itse painelin suoraan Carolinaan, niin pakko antaa suuri kiitos kotiväelle.

Voit katsoa Hakanpään täyspitkän haastattelun täältä NordicBetin blogista. Lisäksi voit katsoa NordicBet Studion viidennen jakson, jossa käsitellään muun muassa NHL:n trade deadlinen käänteitä, Awak Kuierin historiallista draftia sekä vedonlyönnin ammattilaiset avaavat viikon vetovihjeen. 

0 Shares