0 Shares

Awak Kuier teki koripallohistoriaa, kun hänet varattiin toisena pelaajana WNBA:han eli naisten koripalloliigaan. Suomessa ei kuitenkaan välttämättä tiedosteta, miten isosta asiasta on kyse. (Kuva: AOP)

Asiaa puitiin kattavasti NordicBet Studion viidennessä jaksossa koripalloasiantuntija Kristian Palotien johdolla. 

– Kyseessä on suomalaistalenttina ihan ylivoimainen prospekti mitä suomalaisessa koriksessa on ikinä ollut. Lauri Markkanen on luonut uusia teitä miesten koripallolle, niin tässä tehdään se potenssiin kymmenen vielä tällä vauhdilla, Palotie avasi Juho Mannisen haastattelussa.

Dallas Wings varasi suomalaispelaajan toisella numerolla. Edellä meni vain samaan seuraan mennyt Charli Collier.

WNBA:han oli varattu aikaisemmin suomalaispelaajsita vain Taru Tuukkanen, joka napattiin 57. pelaajana vuonna 2001. Hän ei kuitenkaan tehnyt milloinkaan sopimusta hänet varanneeseen New York Libertyyn. Kuierista tulee siis mitä todennäköisimmin ensimmäinen sarjassa pelannut suomalaispelaaja.

Kuierin varauksen harvinaisuutta korostaa se, että hän on ensimmäinen Yhdysvaltojen ulkopuolinen pelaaja kymmeneen vuoteen, joka on varattu sarjaan viiden parhaan joukossa. 

19-vuotias suomalaispelaaja on pelannut viime vuodesta lähtien ammattilaisena Italian Serie A:ssa Ragusassa. Nyt vain taivas on rajana, mutta Palotie korostaa, että muuttujia on matkalla.

– Totta kai vielä pitää olla tuuria mukana, pysyä ehjänä ja päästä oikeaan organisaatioon, missä päästetään niin sanotusti valloilleen. Tässä kohtaa pitäisi olla jo tyhmä organisaatio, että ei päästettäisi. Puhutaan isoista asioista.

Voit katsoa todella kattavan analyysin Kuierista NordicBet Studion viidennestä jaksosta tästä. Mukana on myös kattava kertaus NHL:n sulkeutuneesta siirtoikkunasta sekä yllättäen Carolina Hurricanesin riveihin siirtyneen Jani Hakanpään haastattelu.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares