0 Shares

Pesäpallon kiistattomiin legendoihin lukeutuva Toni Kohonen vieraili NordicBetin Studiossa. (Kuva: AOP)

Pesiskauden alku lähestyy ja tuoreessa studiolähetyksessä olikin pesisiksen erikoislähetys. 44-vuotias Kohonen on todennäköisesti tunnetuin nimi suurelle yleisölle, sillä nykyisin Kouvolan Pallonlyöjiä edustava pelaaja on voittanut käytännössä kaiken ja useampaan kertaan. Palkintokaapista löytyy muun muassa 10 Suomen mestaruutta, Itä-Länsiä 22 ja 13 valintaa vuoden lukkariksi. Kohonen on pelannut 840 peliä ilman loukkaantumista. Legenda valaisi studiossa, että miten tällainen on mahdollista.

– Ikähän on tietysti numeroita, mutta siinä on varmaan ripaus tuuria, taitoa ja rämäpäisyyttä. Totta kai mennään myös lapsuuteen, että on ollut paljon lajeja ja tykännyt urheilusta. Ei pelkästään pesäpallosta vaan kaikesta muustakin. Varmaan se sieltä kumpuaa., Kohonen valaisi.

Kohosen ammattilaisura alkoi jo 90-luvun alussa, joten hän on nähnyt kaiken sopupeliskandaaleista lähtien. Pelaajapalkkioiden suhteen on tapahtunut hänen mukaansa iso muutos.

– Puhutaan varmaan jostain ihan huippuvuosista, niin pelaajapalkkiot oli silloin paljon isommat kuin varmaan tänä vuonna. Tässä hetkessä kun ollaan, niin talvella tehtiin töitä ja kesä on niin kiireistä kuitenkin, että silloin pitää keskittyä urheiluun. 

– Arki on aika helppo kuitenkin. Aamulla on oma harjoitus, iltapäivästä on sitten joukkueharjoitus ja viikossa yksi lepopäivä, niin kyllä siinä harjoituksia tulee aika paljonkin. Pelaajapalkkiot on vähän laskenut viime vuosina. Kun puhutaan prosenteissa, niin varmaan 30-40 prosenttia voi jopa laskeakin. 

Voit katsoa koko studion täältä. Kattavan pesisasian lisäksi Juho Mannisen johdolla studiossa käytiin läpi muun muassa voittavaa vedonlyöntiä vedonlyöntikoulun merkeissä ja avattiin viikon vetovihjeet Liigaan ja La Ligaan.

0 Shares