0 Shares

NordicBet Studion tuoreimmassa jaksossa keskityttiin voitolliseen vedonlyöntiin alan ammattilaisten toimesta. 

Vedonlyönnin ammattilaiset Janne Hakulinen, Esa Kostet ja Olli Koski kävivät läpi voitollisen vedonlyönnin lainalaisuuksia. Tässä pitää huomioida erityisesti kolme osa-aluetta: talon etu, ylikerroin sekä pitkä peli.

Studiossa otettiin käyttöön vertaus kolikon heitosta. Mikäli painotuksia ei ole, niin molempien puolien todennäköisyys on 50 prosenttia. Tästä kun otetaan pois talon etu, esimerkiksi palautusprosentiksi 93. Näin ollen kertoimeksi muodostuisi 1,86. 

– Pelaajan eduista tulee selkeiten mieleen se, että tollaisessa tilanteessa molemmat kertoimet ovat alikertoimia, joten jätetään vedot vetämättä. Se on etu. Eli pelataan pelkästään ylikertoimia, Koski avasi ja jatkoi.

– Toinen etu on, että jos mietitään mikä on meillä taloa vastaan, niin tietyssä vaiheessa tulee informaatioita, joita voit käyttää hyödyksi ennen kuin se näkyy kertoimissa. Nuo on kaksi isointa etua. 

Iso kuva onkin todella tärkeässä roolissa edun saavuttamisessa. Koski käytti tässä vertauksena taidenäyttelyä. 

– Jos menet taidenäyttelyyn ja katsot taulua siitä 10 sentin päästä ja katsot, että onpa upeita siveltimen viiltoja, että tämä on aivan mahtava. Sitten jos katsot kahden metrin päästä, niin huomaat, että siinä onkin ihan kammottavat kehykset, reunoilla on rumaa settiä ja huomaat että se onkin huono. Tärkeintä on että katsot isoa kuvaa, niin se pelastaa huonoilta vedoilta. Ison kuvan kautta, kun ottaa kaiken huomioon oikein, niin pystyt löytämään parhaat kohteet.

Mikä sitten on ylikerroin? Kostet avasi vastaavasti tätä osa-aluetta.

– Voitollinen vedonlyönti perustuu siihen, että etsitään ylikertoimia. Silloin on kyse siitä, että se todennäköisyysarvio, mikä meillä on kerrottuna sillä kertoimella, on yli yhden. Silloin me pelataan positiivisen odotusarvon vetoja, kun se niiden tulo on yli yksi. Se kenellä on tarkimmat arviot, jää todennäköisemmin jää voitolle tässä pelissä.

Kaiken avain on kuitenkin kärsivällisyys. Pikavoittoja ei kannata odottaa, Koski muistuttaa.

Voitollisen vedonlyönnin tuotto ja hyvyys ilmenee vasta pitkässä juoksussa. Sattumalla on niin iso osa, että se voi viedä sen tuhat, kaksi tuhattakin vetoa suohon, vaikka siinä olisi ollut hyviäkin, tietysti joku osuu siinä määrässä. Isoin elementti mikä ihmisellä pitää olla tossa on se todella iso kärsivällisyys. Ilman mentaalihallintaa ei pärjää pitkässä juoksussa. Sulla on alttius yli- tai alipanostaa. Jos et kestä niitä varianssin negatiivisia puolia, niin on isoissa vaikeuksissa.

Voit katsoa vedonlyöntikoulun toisen osan kokonaisuudessaan tästä. Studiossa oli mukana kattavasti pesäpalloasiaa, kun lajilegenda Toni Kohonen oli vierailulla.

Varhainen voitonmaksu
0 Shares