0 Shares

NHL-pelaajien ulkoista habitusta säädellään tarkasti myös kaukalon ulkopuolella. Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen kertoi NHL Without A Map -ohjelmassa, että pukupakko ulottuu edelleen laajalle. (Kuva: AOP)

– Ensimmäisellä kaudella kun tänne tulin, pukukoodi oli meillä tosi tiukka. Vaikka oltiin roadilla (vieraspelikiertueella), piti olla puvut päällä vapaapäivinäkin. Nyt roadilla saa olla treenipäivinäkin farkut jalassa, mutta puku pitää olla matkustaessa edelleen. 

– (GM Joe) Sakic on vanhan liiton äijiä, joten varmaan sen takia meillä ei ole homma niin paljon rennommaksi muuttunut…

Pukeutumiskoodin rikkomisesta seuraa joukkueen sisäisiä, rahallisia sanktioita. Rantanen toteaa, että sakkokassan suurin kartuttaja on ruotsalaishyökkääjä André Burakovsky

– Tää on helppo vastaus. Hän on hauska jätkä ja tykkään tosi paljon, mut on hän kyllä vähän hönö myös. Ei hän voi sille mitään, mutta välillä on vähän väärää pukukoodia vaikka lentokoneeseen mennessä tai muualla. Muut ovat puvut päällä, niin André ilmestyy sinne lippis väärinpäin. Siitä joutuu sitten vähän maksamaan, Rantanen nauraa.  

Rantasella mittatilauspukuja löytyy kaapista neljä.

– Niitä tulee kierrätettyä. Monilla voi olla kymmeniäkin, mutta itse en ole niillä hifistelijä.

Rantanen vieraili NHLWAM:ssa Juhani Putkosen ja Juho Mannisen haastattelussa. Haastattelussa puhuttiin paljon lätkästä, mutta luonnollisesti myös aivan kaikesta muustakin. Voit katsoa haastattelun toisen osuuden tästä.

Avausjakson voit katsoa vastaavasti tästä.

0 Shares