0 Shares

Sebastian Aho avasi sanaisen arkkunsa NHLWAMin haastattelussa. (Kuva: AOP)

Asia juontaa juurensa aina kesään 2019, jolloin Montreal Canadiens teki tarjouksen eli offer sheetin Carolinassa pelanneelle Aholle, joka oli vapaana agenttina markkinoilla. Aho myös allekirjoitti tarjouksen mukaisen sopimuksen. Hurricanes iski kuitenkin pöytään vastaavan tarjouksen ja näin Aho jatkoi seurassa.

Sama kuvio, mutta toisin päin nähtiin nyt kesällä, kun Carolina iski pöytään vastaavan offer sheetin Montrealin Jesperi Kotkaniemelle. Hiukan kulmia kohotti seuran tiedotteen sanamuoto, joka oli identtinen Montrealin kahden vuoden takaisen kanssa – vain nimi oli toinen.

Etenkin sosiaalisen median puolella Hurricanesin liike nähtiin suorana kuittailuna Canadiensille taannoisesta Aho-tapauksesta. Aho itse ei kiistä, etteikö tässä ajatusketjussa voisi olla vinha peräkin.

– Veikkaan että on mietitty tulevaisuutta, mutta tekihän se siitä isomman jutun, kun he olivat offer sheetanneet meikäläistä, Aho toteaa NordicBetin NHL Without Mapsin 9. kauden 12. jaksossa.

Kuuden miljoonan dollarin kuitti meni myös läpi, sillä Canadiens ei vastannut tarjoukseen ja näin Kotkaniemi siirtyi Hurricanesiin. Aho asettelee sanansa tarkasti tapausta arvioidessaan.

– Olihan siinä jonkinlaista paybackia. Saattoi vaikuttaa siltä, että kyseessä oli pelkkä vitsi tai kosto, mutta väitän että siellä joku isompikin visio on myös taustalla. Vaikka en tietysti ole itse noita päätöksiä ollut tekemässäkään.

21-vuotias Kotkaniemi on joka tapauksessa ottanut paikkansa Hurricanesin pelaavassa kokoonpanossa ja kellottaa 12-14 minuuttia jääaikaa ottelua kohden. Tämä jo kertoo, että Carolinassakaan ei ladata kuutta miljoonaan pelkkään kuittailuun, vaikka sitäkin mukana eittämättä oli.

Voit katsoa Ahon haastattelun kokonaisuudessaan NHLWAMin tuoreesta jaksosta täältä.

0 Shares