0 Shares

Jääkiekon valmennus voi vaikuttaa enimmäkseen strategisista päätöksistä pelin aikana vaihtamismallien hallinnasta sen tiedostamiseen, milloin maalivahtia vedetään pelin lopussa. Vaikka se on iso osa sitä, monipuolinen jääkiekkovalmentaja tekee myös suuren osan työstään ennen kuin kiekko pudotetaan pelin alussa. Tehokkaan harjoitusrutiinin kehittäminen, työn päivittäisten hallinnollisten tehtävien hoitaminen ja hienovaraisten psykologisten taktiikkojen oppiminen kunkin yksittäisen pelaajan suorituskyvyn maksimoimiseksi ovat yhtä tärkeitä loistavan joukkueen kehittämisessä.

Harjoitella

Harjoittelu on perusta, jolle kaikki mahtavat joukkueet rakennetaan missä tahansa urheilulajissa, sillä hyvin valmistautuneilla joukkueilla, jotka eivät ylläty pelin aikana syntyvistä tilanteista, on selvä etu. Jääkiekon valmennus vaatii harjoitusrutiinia, joka kehittää yksilöllisiä taitoja erityisesti urheilun nuorisotasoilla harjoittelemalla jatkuvasti perustekijöitä, kuten luistelua, kiekon käsittelyä, laukausta, syöttämistä ja puolustusta. Mutta valmentajan on myös mahduttava riittävästi aikaa kehittääkseen joukkuekonsepteja, mukaan lukien hyökkäys- ja puolustuspelit, erikoisjoukkueet ja tietyt pelitilanteet, samalla kun hän yrittää vahvistaa pelaajien välistä kemiaa.

Hallinnollinen

Hallinnolliset tehtävät ovat tärkeämpiä alempien tasojen valmentajille. Tämä osa työtä sisältää harjoitusaikataulun laatimisen ja kentän saatavuuden varmistamisen, laitteiden ylläpidon ja joukkueen kaikkien toimintojen valvonnan. Vaikka tämä ei olekaan lumoava osa työtä, sen ei voida antaa liukua ollenkaan.

Vuorovaikutus pelaajien kanssa

Minkä tahansa urheilulajin valmentajien on oltava amatööripsykologeja, koska heidän on kohdattava kaikkien joukkueensa pelaajien yksilölliset persoonallisuudet. On välttämätöntä tietää, mitä painikkeita pitää painaa ja kuinka kukin pelaaja reagoi tiettyihin taktiikoihin. Se, miten valmentaja kohtelee pelaajia, jotka haluavat enemmän peliaikaa tai kamppailevat itseluottamuksensa kanssa, saattaa tehdä eron loistavan joukkueen ja kellarissa olevan joukkueen välillä.

strategia

Kun kaikki harjoitukset ja valmistelut on tehty, on valmentajan tehtävä tehdä oikeat päätökset pelipäivänä. Suuri osa strategiasta saattaa riippua vastustajasta, joten hyvän valmentajan on myös oltava valmis käyttämään aikaa vastustajansa etsimiseen. Vastustajien vahvuuksien ja heikkouksien tunteminen on lähes yhtä tärkeää kuin oman joukkueen kykyjen tunteminen.

Jälleen suuri osa siitä, mitä pelipäivänä tapahtuu, määräytyy joukkueen käytännön harjoittelun mukaan. Mutta valmentajan on osattava sopeutua pelin aikana, tyrmätä tietty hyökkäyssuunnitelma, jos se ei toimi, tai kokeilla erilaista strategiaa, jos vastustaja menestyy jollakin tietyllä alueella. Valmentajien tulee myös olla valmiita muokkaamaan pelisuunnitelmiaan yksittäisten pelaajiensa suoritusten mukaan. Esimerkiksi pelaajasta, jolla on hyvä yö, voi tulla keskipiste, kun taas vaikeuksissa oleva voi tarvita piristävää keskustelua tai lisäaikaa penkillä saadakseen hänet liikkeelle.

Jongleerauslaki

Jääkiekon valmennus on eräänlaista jongleerausta. Hyvät valmentajat voivat perehtyä urheilun fyysisiin puoliin ja käsitellä onnistuneesti joukkueen jokaisen pelaajan psyykettä. Ja loppujen lopuksi heillä on oltava luottamus tiimiinsä, jotta he saavat sen aikaan silloin, kun se on tärkeintä.

0 Shares