12 Shares

HJK:lla on ylivertaiset resurssit Suomessa, mutta silti haaviin on tarttunut melkoisia saaliita siirtomarkkinoilta. (Kuva: AOP)

Klubi on tehnyt ison nipun todella hienojakin hankintoja, mutta toisinaan sihti on hukassa ja tuloksena on todella heikkoja suorituksia. 

Jostain syystä nämä hankinnat ovat osuneet varsin kovalla prosentilla hyökkäyspäähän.

TOP 5: HJK:n surkeimmat ulkomaalaishankinnat

5. Amr Gamal

Gamal siirtyi Klubiin tarkoituksena varmistaa paikka Egyptin maajoukkueessa kesän 2018 MM-kisoihin. Noh, kaikki ei mennyt kuten elokuvissa.

Odotukset egyptiläistä kohtaan olivat huipussaan. Olihan tähtäimessä tosiaan paikka MM-kisoissa Egyptin kivikovassa maajoukkueessa. Etelä-Afrikasta saapunut, mutta pääosin kotimaansa suurseuraa Al Ahlya edustanut hyökkääjä oli jonkinlaisen supertähden asemassa. Olihan miehellä yli kolme miljoonaa seuraajaa Instagramissakin.

Mutta kissan viikset. Gamal osoittautui varsin heikoksi pelaajaksi, jonka lisäarvo kentällä oli minimaalinen. Hän pelasi Klubissa lopulta 12 matsissa 384 minuuttia ja teki yhden maalin.

Vähemmän yllättäen Gamal ei ollut mukana Egyptin MM-ryhmässä.

4. Jean-Jacques Bougouhi

Klubi nappasi kesän 2017 siirtoikkunassa samalla kertaa kaksi pelaajaa: FIlip Valencicin ja Jean-Jacques Bougouhin. Toinen nousi HJK-fanien suosikiksi ja toinen, noh, ei jättänyt varsinaisesti mitään jälkeä 113-vuotiaan seuran historiaan.

Bougouhi pelasi viidessä matsissa 164 minuuttia. Venäjän pääsarjasta saapunut norsunluurannikkolainen oli todella vaatimaton vahvistus.

Jotenkin käsittämättömästi Klubi sai kuitenkin vielä kaupattua hyökkääjän Turkkiin ja sai diilistä siirtokorvauksenkin.

3. Richard Gadze

Gadze jatkaa Klubin kyseenalaisten hyökkääjähankintojen listaa. 

Ghanalainen siirtyi Helsinkiin Deli Dynamosista tammikuussa 2016. Hän pelasi lopulta 14 matsissa 525 minuuttia, mutta ei onnistunut kertaakaan maalinteossa. 

Gadze ei aivan täyttänyt vahvistuksen kriteerejä. Lainasopimuksella Suomeen saapunut hyökkääjä poistui syksyllä lopulta vähin äänin takaisin Intiaan.

2. Ademir

Soittaako mitään kelloja? Tällainenkin kaveri Klubissa on pelannut.

Ei hätää, jos et muistanut brasilialaishyökkääjää. Elokuun lopussa 2015 sinivalkoisiin siirtynyt Ademir pelasi HJK:ssa lopulta kahdessa ottelussa yhteensä 28 minuuttia.

Pitikö näitäkin minuutteja varten raahata Brasiliasta vahvistus vai olisikohan joku oma juniori voinut täyttää sen ruudun?

Klubilla oli pelaajaan optio seuraavasta kaudesta, mutta seura jätti sen käyttämättä.

1. Sekou Camara

Camara on ehdottomasti HJK:n koomisimpia hankintoja.

HJK ampui itseään jalkaan jo tiedottaessaan tuoreesta hankinnasta.

– Nyt saimme Klubiin todella viihdyttävän pelaajan! Kannataa tulla katsomaan. Uskomme, että tässä on meillä uusi fanien suosikki, seuran urheilujohtoryhmän veturi Miika Takkula hehkutti tiedotteessa.

Jos uusi hankinta esitellään viihdyttävänä pelaajana, niin mitä oikein voi odottaa? Camara nousikin kulttipelaajaksi jo ennen ensimmäistäkään peliminuuttia, mutta ei kovinkaan positiivissa mielessä.

Noh, viihdyttävyydestä nähtiin vain vähän viitteitä. Camara siirtyi Klubiin viime vuoden heinäkuussa ja pelasi lopulta kolmessa matsissa 77 minuuttia. 

Paikalle saapuneet katsojat varmasti pettyivät, kun eivät nähneet suosikkiaan viheriöllä.

12 Shares