Tämä henkilö on jäänyt aivan pienelle huomiolle: Leicesterin huima kenttämestari
Tekijä
- 13.07.2020Pelaajat ja joukkueet saavat luonnollisesti suurimman huomion peleissä. Taustalla valtava massa ihmisiä tekee hurjan määrän töitä, jotta olosuhteet otteluille ovat optimaaliset. Yksi tällainen on Leicesterin kenttämestari John Ledwidge. (Kuva: TT)
Ledwidge ja Leicester ovat tulleet tunnetuiksi poikkeuksellisen komeista kuvioinneista kentässä. Nämä taideteokset ovat saaneet valtavasti huomiota, mutta Englannin jalkapalloliitto kielsi ne ennen kautta 2017-18. Kenttien pitää olla samanlaisia kuin muidenkin FIFA:n ja UEFA:n alaisuudessa.
Patterns are back for one night only… 🌱🌱🌱 @s10_ent @JoshSmiff1999 @lukeRussell1992 pic.twitter.com/s2tNRCuZ2c
— john ledwidge (@johnledwidge) October 24, 2017
Jos et näe twiittiä, voit katsoa sen tästä.
So good to see the King Power pitch looking spectacular again! Can’t believe the FA think that’s why referees make bad decisions! Come in Leicester! #LCFC #LEICHE pic.twitter.com/N3ngkJF4Ri
— Ben Royston (@bbroyston) March 18, 2018
Jos et näe twiittiä, voit katsoa sen tästä.
Yksin Ledwidge ei kuitenkaan ole hommassaan. Hänen kentänhoitotiimiinsä kuuluu peräti 14 muuta henkilöä.
Pelipäivät ovat erityisiä myös kenttämestareille. Jos peli alkaa kolmelta, niin ryhmä tulee aamulla paikalle jo 6.30. Alusta hoidetaan kuntoon ja leikataan 22 millimetrin pituiseksi. VAR:n myötä työ on nykyään poikkeuksellisen tarkkaa, kun jokaisen viivan on oltava täydellinen. Tämän jälkeen tuomarit tarkastavat kentän, jonka jälkeen se kastellaan. Sitten Ledwidge raportoi kentän kunnon joukkueen johdolle, jotta he tietävät tismalleen minkälainen alusta on pelissä.
Nurmikon leikkaaminenkin on astetta kovempaa homma. Se tehdään nimittäin 3-5 kertaa päivässä. Leicesterillä on stadionin ympäristössä harjoituskeskuksessa seitsemän muutakin kenttää, joiden pitää olla priimakunnossa. Leicesterin pitää treenata samanlaisella kentällä kuin he pelaavat.
Kuntosalille ei ole tarvetta. Peliä edeltävinä päivinä kenttämestareille kertyy 35 000 askelta, muina työpäivinä 25 000.
Taideteoksia nurmelle ei kuitenkaan enää saa tehdä, mikä ei ole miellyttänyt Leicesterissä. Ledwidge tiimeineen halusi näyttää osaamistaan upeilla kuvioinneilla ja ovathan ne normaaliin nurmikkoon verrattuna upeita. Paras esimerkki osaamisesta on Leicesterin logon tekeminen keskiympyrään.
Leicester City’s groundsman in his peak. Such a shame the Premier League banned this.
Beauty. 👌 pic.twitter.com/2xbAZbQ3fI
— FutbolBible (@FutbolBible) July 12, 2020
Jos et näe twiittiä, voit katsoa sen tästä.
Hattu pois Leicesterin kenttämestareille. Hurjaa duunia päivästä toiseen.
Lähteet