12 Shares

Keskiviikkona käytiin äärimmäisen mielenkiintoinen kamppailu Sportin ja Jukureiden välillä.

No, vitsit sikseen. Oikeasti tilanteesta on huumori kaukana.

Liigan sarjataulukon pohjimmaiset Sport ja Jukurit taistelivat keskiviikkona pisteistä, joilla ei ollut kummalekaan joukkueelle mitään merkitystä. Molemmat joukkueet ovat menettäneet jo aikoja sitten saumansa pudotuspeleihin.

Keskiviikon otteluun tiivistyi kuitenkin ytimekkäästi Liigan suurimmat ongelmat.

Vaasassa kamppailua oli seuraamassa 2176 katsojaa. Siis jääkiekon SM-liigassa. 2176 katsojaa. Kyseessä on todella nolo lukema. Oli tilanne mikä tahansa.

Mutta maksavaa yleisöä tästä tilanteesta on ihan turha syyttää. Miksi kukaan olisi vapaaehtoisesti mennyt kyseiseseen otteluun, saati maksanut siitä? Samaan aikaan olisi voinut katsella kotisohvalla vaikka Salkkareita. 

Panoksettoman pelin ongelmia voisi lieventää, jos kaukalossa viilettäisi mielenkiintoisia pelaajia. Sport ja Jukurit ovat kuitenkin kaupanneet muualle kelpaavat pelaajat pois. 

Sportin kultakypärää kantoi kamppailussa puolustaja Valtteri Viljanen tehoin 4+25. Jukureiden vastaava kantoi tulokaspuolustaja Axel Rindell, jolla on kasassa pisteet 6+15. Viljanen on Liigan pistepörssissä sijalla 63, Rindell sijalla 98. 

Red Bull -kypärät, eli parhaan alle 20-vuotiaan pelaajan symboli, oli Sportilla Eemil Erholtzilla (2+4) ja Jukureilla Henri Nikkasella (0+3).

Miksi yleisön pitäisi kiinnostua tästä pelistä?

No, kyllä Sportilla ja Jukureilla on paljon parannettavaa myös kaukalon puolella. Sportin kotiotteluiden yleisökeskiarvo on 2754, Jukureilla 2764. Vertailun vuoksi kolmanneksi pienin lukema on KalPalla: 3354.

Keskiviikon kamppailussa tiivistyi iso liuta Liigan ongelmia. Jos muutoksia ei tehdä, niin pohjakosketus tulee olemaan tulevaisuudessa vieläkin karumpi. Ehkä silloin tilanteeseen viimeistään herätään.

12 Shares