7 Shares

Historian toisen Kansojen Liigan lohkovaiheen arvonta suoritetaan tämän viikon tiistaina Hollannin pääkaupungissa Amsterdamissa. Kansojen liigan formaatti pysyy tuttuna, joskin tällä kertaa jaossa ei ole arvokisapaikkoja. (Kansikuva: tt)

Skaboihin osallistuvat 55 maata on jaettu neljään eri divisioonaan, joiden sisältä tulevat lohkot arvotaan. A-liigan neljän lohkon voittajat ratkaisevat keskenään Kansojen Liigan tulevan mestarin, kun taas muissa lohkoissa panoksena on nousu korkeampaan liigaan tai putoaminen alempaan divisioonaan.

Huuhkajat debytoi pari vuotta sitten Kansojen Liigan C-divisionassa, mutta komea lohkovoitto Unkarista, Virosta ja Kreikasta takasi Suomelle paikan tämän vuoden Kansojen Liigan B-divisionaan. Tulevassa arvonnassa Suomen divisioonan lohkot muodostuvat seuraavista joukkueista niin, että jokaiseen lohkoon arvotaan yksi joukkue jokaisesta arvontakorista.

Kori 1

Venäjä

Itävalta

Wales

Tsekki

Kori 2

Skotlanti

Norja

Serbia

Suomi

Kori 3

Slovakia

Turkki

Irlanti

Pohjois-Irlanti

Kori 4

Bulgaria

Israel

Unkari

Romania

Kansojen Liigan lohkovaihe alkaa MM-kisojen jälkeen syyskuussa ja lohkojen lopulliset tulokset saadaan selville marraskuun 15-17. päivänä pelatun viimeisen kierroksen jälkeen.

7 Shares