15 Shares

HJK löi maanantaina tiskiin yhden pre-seasonin kovimmista pelaajahankinnoistaan, kun se tiedotti Atomu Tanakan – tuttavallisemmin Atomin – sopimuksesta seuran kanssa. Japanilaiskonkari palaa seuraan parin vuoden tauon jälkeen. Vastaanotto on ollut ainakin sosiaalisessa mediassa lämmin Klubi-fanien kesken. Atomin sopimuksessa on kuitenkin yksi kookas kysymysmerkki. (Kuva: AOP)

Hänen sopimuksensa kestää nimittäin vain heinäkuun loppuun, jonka jälkeen “sopimuksen jatkoa tarkastellaan uudestaan”, kuten HJK:n tiedotteessa todettiin. Mikä on syy näin lyhyelle sopimukselle? Eikö HJK ole täysin vakuuttunut Atomin menneistä parista viime kaudesta Japanin Cerezo Osakassa? Nopealla tarkistelulla on nähtävissä, että Atom ei ole saanut läheskään vastaavia minuutteja kuin Veikkausliigassa. Tämän myötä myös tehot ovat jääneet vain yksittäisiin maaleihin ja muutamaan maalisyöttöön. Vai onko tarkoituksena, että konkaripelaaja on lähtökohtaisesti vain stunttimies siksi aikaa, kun Rasmus Schüller on Huuhkajien matkassa EM-kisoissa? Miesten pelipaikat eivät toki ole yksi yhteen, sillä Atom on selvästi hyökkäävämpi pelaaja.

Oli miten oli, Atom vähiintäänkin täydentää Klubin keskikentän kolmion, mikäli hänelle on suunniteltu pelipaikkaa kymppipaikalta. Schüller, Lucas Lingman ja Atom, vastaavaa keskisektoria ei muilta löydy. Mikäli 32-vuotias Atom on yhtä liikkuva pelaaja kuin muutama vuosi sitten, on hänestä paljon iloa joukkueella ainakin prässipelissä, vaikka tehot jäisivätkin viime visiitin lukemista. Atom jätti itsestään nimittäin ikiliikkujan kuvan.

HJK:n toimistolla varmasti tiedetään, että Atomin hankinta on kuin balsamia fanien haavoille viime kauden tuskan jälkeen. Fakta on myös se, että jos seuralla on mahdollisuus saada Atomin tasoinen pelaaja joukkoihinsa, niin sille on vaikea sanoa ei. Jos kyseinen herrasmies olisi esimerkiksi uinut KuPS:n tai SJK:n katiskaan, sitä olisi voinut pitää isona imagotappiona.

Hankinta tuntuu turvalliselta ja voisi luulla, että Tanakan palkkapyyntö on saattanut pudota sitten viime näkemän. Tämä diili on yksi liigan kovimmista tähän mennessä, mutta pieni skeptisyys on aika ajoin paikallaan. Allekirjoittanut ainakin yllättyy, mikäli Atom on vielä samalla tasolla kuin esimerkiksi ensimmäisellä HJK-kaudellaan, mikä oli hänen kolmesta Klubi-kaudestaan paras. Siitä on aikaa kuitenkin jo viisi vuotta.

15 Shares