11 Shares

Kaikkien aikojen toisen Kansojen liigan lohkot arvottiin eilen Amsterdamissa. Tällä kerralla panoksena ei ole suoraa kisapaikkaa, mutta Kansojen liigan mestaruus on pokaali, joka herättänee edes jonkunlaista innostusta huippupelaajienkin keskuudessa. (Kansikuva: tt)

Huuhkajilla kävi tällä kertaa arvonnassa hyvä tuuri, sillä Suomi arvottiin samaan lohkoon Walesin, Irlannin ja Bulgarian kanssa. Suomi ei siis kohtaa ketään jalkapallon huippumaata, mutta muissa lohkoissa tiedossa on useita huippukamppailuita.

Hollanti-Italia

A-divisioonan A-lohkoon arvottiin kaksi Euroopan jalkapallomahtia Hollanti ja Italia. Kahden perinteikkään jalkapallomaan viime vuodet ovat olleet kaikkea muuta kuin helppoja, mutta vaisumpien aikojen jälkeen molemmat perinteiset menestyjät ovat hiljalleen palaamassa jalkapallomaailman huipulle. Hollanti lähtee puolustamaan Kansojen liigan finaalipaikkaa, kun taas Italia koittaa jatkaa hyvin menneitä karsintojaan päävalmentajavelho Roberto Mancinin johdolla.

Englanti-Kroatia

A-divisoonan B-lohkossa nähdään kahden vuoden takaisten MM-kisojen välierän uusinta, kun Kroatia ja Englanti ottavat kahdesti mittaa toisistaan. Kaksi vuotta sitten MM-välierässä nähtiin dramaattinen ottelu, joka ratkesi vasta jatkoajalla Mario Mandzukicin voittomaaliin. Kroatia ei ole pelannut kovin hyvin MM-kisojen jälkeen, mutta joukkueen pelaajamateriaali kestää vertailun kaikkiin maailman futismaihin. Englanti selvisi viime Kansojen liigassa välieriin ja maa pyrkii varmasti toistamaan saman tempun päävalmentaja Gareth Southgaten johdolla.

Portugali-Ranska

A-divisioonan C-lohkossa tarjolla on todellinen herkkupala, kun puolustava maailmanmestari Ranska arvottiin samaan alkulohkoon puolustavan Kansojen liigan mestarin Portugalin kanssa. Ranska jäi hieman yllättäen edellisessä Kansojen liigassa pudotuspelivaiheen ulkopuolelle, mutta supertähtiä vilisevä joukkue pyrkii nyt oikaisemaan viime kerran virheet. Helppoa homma ei tule olemaan, sillä Cristiano Ronaldon ja Bernardo Silvan tähdittämä Portugali on pelannut viime aikoina tuloksellisesti todella hyvää jalkapalloa.

Espanja-Saksa

Kylmäksi ei jätä myöskään D-lohkon huippukamppailut kahden nukkuvan jättiläisen Espanjan ja Saksan välillä. Kummatkin maat ovat tottuneet menestymään, mutta edelliset arvokisat ovat päättyneet poikkeuksetta pettymyksiin. Saksan päävalmentaja Joachim Löw solmi juuri uuden jatkosopimuksen, mutta otteiden on parannuttava, tai miehen työpaikka on uhattuna. Vuoden 2010 maailmanmestari Espanja on pienen sukupolven vaihdoksen keskellä, mutta maan junnutuotanto tuuttaa vuosi toisensa jälkeen huippupelaajia Euroopan suurseurojen avauskokoonapanoihin.

Turkki-Venäjä

B-divisioonan ehdottomasti mielenkiintoisin lohko on lohko-B, johon arvottiin neljä äärimmäisen fanaattisista kannattajista tunnettua varsin nationalistista maata. Lohkon kiinnostavin kamppailu käydään Turkin ja Venäjän välillä, sillä Euroopan poliittinen tilanne luo valtavaa lisälatausta kahden varsin kelvollisen maan välille. Tiedossa on varmasti suurta draamaa niin kentällä kuin katsomossa.

11 Shares