147 Shares

Jason Pominville päätti ammattilaisuransa viime kauteen, mutta jääkiekon pelaamista hän ei ole kuitenkaan lopettanut. (Kuva: TT)

Pominville tahkosi NHL:ssä yli 1000 ottelua Buffalo Sabresin ja Minnesota Wildin riveissä. Vielä viime kaudella Sabresin paidassa kertyi 31 tehopistettä 73 ottelussa. 

37-vuotias kiekkoilija on siis edelleen varsin mainio pelimies. Nyt sen ovat huomanneet Amherst’s Performax Hockey Leaguen, eli siis perinteisen kaljaliigan, pelaajat.

Pominville on nimittäin jatkanut pelaamista harrastemielessä. 

– Mielestäni hän teki kaksi maalia ensimmäisellä minuutilla. Sen koko ensimmäisen pelin ihailimme häntä. Yhdessä tilanteessa hän sai kiekon ja yhtäkkiä se oli maalissa. En nähnyt hänen laukovan, en nähnyt hänen liikuttavan mailaansa, Pominvillea vastaan pelannut Vinnie Christiano kertaa.

Entisen NHL-pelurin tehot puhukoot puolestaan: 18 kaljaliigan pelissä pinnoja on kertynyt 52+45.

Jos et näe twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Liian tosissaan Pominville ei kuitenkaan ole mukana. 

– Eräs hänen joukkuekavereistaan löi minua naamaan. Pominville tuli varmistamaan, että olihan minulla kaikki ok ja pahoitteli tilannetta. Se oli kivasti tehty häneltä, arvostin sitä, Pominvillea vastaan pelannut Jon Sherman kommentoi.

Uransa parhaalla NHL-kaudella Pominville takoi 73 pinnaa. Henkilökohtaiseen yhden kauden piste-ennätykseen on kuitenkin matkaa: viimeisellä junnukaudellaan hyökkääjä takoi 121 pinnaa. Tämän rikkomiseen ei tosin mene kauaa. 

Tagit NHL
147 Shares