7 Shares

Alkuvuosi on totutusti sitä aikaa, kun Veikkausliiga-seurat vahvistavat rivejään ulkomaanavuilla. Pelimies.com listasi viisi mielenkiintoista uutta tulijaa. (Kuva: AOP)

5. Nana Boateng, KuPS

Bismark Adjei-Boateng, tuttavallisemmin Nana Boateng oli Manchester Cityn kirjoilla vuodet 2011-2017. Ykkösjoukkueen pelejä ghanalaisen keskikenttäpelaajan vyölle ei kuitenkaan kertynyt. Ensi kaudella mestaruutta puolustavaa Kuopion Palloseuraa edustava 6-paikan pelaaja on varsin meritoitunut tekijä Veikkausliigaan. Boateng on pelannut 86 peliä Norjan pääsarjaa. Keskikenttäpelaajan edellinen seura oli MLS-joukkue Colorado Rapids.

4. Masahudu Alhassan, TPS

Nousijajoukkue TPS naarasi riveihinsä varsin nimekkään kalan, kun se tiedotti kahdeksan A-maaottelua Ghanan paidassa pelanneen Alhassanin sopimuksesta. 27-vuotias vasen laitapakki on tehnyt uransa Italiassa. Ghanalainen on pelannut jopa neljä Seria A -ottelua Genoan paidassa. Laitapakki oli pitkään myös Udinesen kirjoilla, mutta pelit jäivät piippuun. Lainapesteillä sarjaporrasta alemmas Serie B:hen Alhassanille kertyi kuitenkin kunnioitettavat 86 ottelua. Talvella 2012 Alhassan edusti Ghanaa Afrikan mestaruusturnauksessa.

3. Liliu, FC Inter

Interin hankkima brassikärki on ollut todellinen kiertolainen. 29-vuotias Liliu on pelannut kotimaansa lisäksi Belgiassa, Kuwaitissa, Kyproksella, Israelissa, Maltalla, Virossa ja viimeisimpänä Ruotsissa. Liliu on kunnostautunut kovana maalinsylkijänä etenkin Virossa. Nömme Kaljua vuodet 2017-2019 edustanut hyökkääjä voitti etelänaapurin maalikuninkuuden toissa kaudella. 30 otteluun syntyi poskettomat 31+15 tehot. Transfermarktin mukaan Liliu on pelannut ammattilaisuransa aikana 219 virallista ottelua, joihin on syntynyt kiitettävät sata maalia. Täyttääkö Filip Valencicin jättämän maalityhjiön?

2. Ferhan Hasani, HJK

HJK:n hankkima Pohjois-Makedonian maajoukkuepelaaja tuli helsinkiläisille tutuksi kesällä 2017 pelatuissa Eurooppa-liigan karsinnoissa. Tuolloin Shkendijaa edustanut hyökkäävä keskikenttäpelaaja alusti kaksi osumaa. 38 kertaa maataan edustanut 29-vuotias peluri saapui Helsinkiin Saudi Arabian pääsarjasta. Hasanin tililtä löytyy muutama Bundesliigan ottelu Wolfsburgin riveistä. Lisäksi Hasani pelasi 2010-luvun puolivälissä pari kautta tanskalaisessa Bröndbyssä Lukas Hradeckyn ja Teemu Pukin seurakaverina.

1. Jean Marie Dongou, FC Honka

Football Managerin pelaajille kamerunilainen on tuttu nimi. “Uudeksi samueletooksi” ristitty Barcelonan kasvatti ei kuitenkaan ole – ainakaan vielä – puhjennut kukkaan. Hyökkääjän tililtä löytyy kolme esiintymistä Barcan ykkösjoukkueessa. Ne tulivat kaudella 2013-14 Dongoun ollessa 18-vuotias. Mestarien liigassa kamerunilainen, nykyään 24, tuli vaihdosta Neymarin tilalle, La Ligassa ja Copa Del Reyssä Alexis Sanchezin paikalle. Cupissa Dongou onnistui jopa maalinteossa.

Pelejä Barcan B-joukkueessa hyökkääjä pelasi lopulta 132:n ottelun verran, Espanjan divarissa kaikkiaan 164 peliä. Dongou siirtyi kotimaansa Eto’o akatemiasta 13-vuotiaana La Masiaan. Sittemmin mies on pelannut vain Espanjassa, joten Honka on Dongoun ensimmäinen seura Espanjan ulkopuolella.

7 Shares