1 Shares

NHL-seura Colorado Avalanchesta on tullut koven onnen joukkue. (Kuva: TT)

Avalanchelle alkoi tippua tammi-helmikuussa huonoja uutisia, kun joukkueen avainpelaajia tippui vuorotellen sairastuvalle. Siitä huolimatta joukkue pystyi takomaan kovaa jälkeä pelistä toiseen. Sitten tuli maaliskuu, ja loukkaantumiset jatkuivat. Tällä kertaa Colorado ei tunnu enää kestävän loputtomia takaiskuja.

Läntisen konferenssin voitosta taisteleva joukkue on hävinnyt neljästä viime ottelustaan kolme, ja jos sairastupa ei ala pian tyhjentyä, voi joukkue unohtaa konferenssivoittohaaveensa nopeasti. Myös mestaruushaaveet voi kuopata, jos tilanne ei helpota ajoissa.

Coloradon viime otteluiden tulokset ovat täysin ymmärrettävissä, sillä yksikään joukkue ei voi kestää tällaista loukkaantumissumaa. Alla oleva surkuhupainen lista kertoo hyvin joukkueen tämän hetken tilanteesta.

Coloradon loukkaantumislista:

Nathan MacKinnon

MacKinnon on joukkueensa ykkössentteri ja yksi NHL:n parhaista pelaajista. Hän jätti viime ottelun kesken, ja vielä ei tiedetä, pystyykö mies pelaamaan jo seuraavassa ottelussa.

Mikko Rantanen

Tärkein hyökkääjä heti MacKinnonin jälkeen. Rantanen on supertähti, joka terveenä ollessaan voisi kolkutella 100 tehopisteen rajaa NHL:ssä (täyden runkosarjan aikana). Hänen puuttumisensa tekee jättimäisen kolon denveriläisten hyökkäykseen. Paluuajankohdasta ei ole vielä tietoa.

Andre Burakovsky

Ruotsalaishyökkääjä pelaa uransa parasta kautta, ja hänestä on tullut yksi Avalanchen hyökkäyksen tärkeimmistä palasista. Burakovsky on tehnyt tällä kaudella 58 ottelussa 20 maalia ja 45 tehopistettä, jolla hän on joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja. Paluu saattaa tapahtua jo loppuviikosta, mutta varmaa tietoa ei ole

Nazem Kadri

Kadri on Avalanchen kakkossentteri, ja häntä kaivattaisiin etenkin nyt kun MacKinnon saattaa olla sivussa. Taitava Kadri on tehnyt tällä kaudella 51 ottelussa 19 maalia ja 36 tehopistettä. Paluu on tuskin vielä tapahtumassa.

Cale Makar

Tulokas Makar on Coloradon tärkein puolustaja, toiseksi paras pistemies ja yksi sarjan parhaimmista offensiivisista pakeista. Hän on tehnyt 56 ottelussa huimat 47 tehopistettä, joten Avalanchen takalinjoilta puuttuu nyt runsaasti kiekollista taitoa. Parhaassa tapauksessa mies palaa askiin loppuviikosta.

Philipp Grubauer

Grubauer on Avalanchen ykkösmaalivahti, mutta luojan kiitos Pavel Francouz on ollut ilmiömäinen tuuraaja. Sen takia Grubauerin poissaolo ei ole tuntunut paljoakaan, mutta kuinka kauan Francouz pystyy pelaamaan huipputasollaan? Grubauer otettaisiin kiljuen takaisin kokoonpanoon, johon tarvitaan tässä vaiheessa kautta kaksi vahvaa tekijää. Grubauerinkin paluuajankohta on hämärän peitossa.

Matt Calvert

Roolipelaaja ja tärkeä tulituen tuoja. Monipuolinen hyökkääjä hoitaa kaikenlaiset roolit ja olisi etenkin nyt loukkaantumissuman keskellä tärkeä lisä Avalancheen. Paluuajankohta auki.

Colin Wilson

Wilson on ollut lähes koko kauden sivussa, joten hänen poissaolonsa ei tunnu niin isosti. Hänestä olisi kuitenkin paljon hyötyä terveenä, sillä parhaimmillaan Wilson on kelpo kakkoskentän pelaaja, joka takoo runkosarjassa 40 tehopistettä.

***

Kaiken hyvän lisäksi Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskogin kasvoihin tuli murtuma viikko sitten, mutta joukkueen onneksi ruotsalaishyökkääjä pystyy pelaamaan vammasta huolimatta.

1 Shares