2 Shares

COVID-19, eli koronavirus leviää nopeasti ympäri Eurooppaa. Vaikka kuolleisuusprosentit ovat pysyneet alhaisina, eivät viranomaiset halua ottaa turhia riskejä etenkin vanhemmalle väestölle hengenvaarallisen taudin leviämisen kanssa. (Kuva: TT)

Italiassa kaikki massatapahtumat laitettiin hyllylle ainakin kuukauden ajaksi. La Liga ja Ligue 1 tiedottivat pelaavansa tulevat kierrokset tyhjille katsomoissa. Luonnollisesti myös PSG:n Mestarien liiga -ottelu Dortmundia vastaan ja viikon päästä pelattava Barca-PSG pelataan tyhjille katsomoille. Neljä maalia Valencian verkkoon taiteilleen Atalantan Josip Ilicicin superiltaa todisti paikan päällä ainoastaan omat joukkuekaverit ja vastapuoli.

Leipzigissä nähtiin täysi tupa, mutta myös Saksassa koronavirus leviää nopeasti. Ainakin tulevalla kierroksella suurin osa Bundesliiga-peleistä pelataan tyhjille katsomoille. Saksan terveysministeri Jens Spahn on suositellut kaikkien yli 1000 ihmisen kokoontumisen perumista.

Italiassa todettujen tartuntojen määrä on ylittänyt jo 10 000. Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa lukemat ovat reippaasti päälle tuhannessa. Iso-Britannian lukema on toistaiseksi vielä varsin matala: 373 tartuntaa.

Niinpä yleisön rajaaminen brittistadikoiden ulkopuolelle ei ole noussut ajankohtaiseksi – ainakaan vielä. Jos Englanti välttyy pahemmalta epidemialta, saavat Valioliiga-seurat merkittävän kilpailuedun europeleihin.

Kun muut isojen maiden suurseurat pelaavat kotipelinsä ilman kannattajiensa tukea, saavat englantilaiset ahdettua tuvat täyteen. Kotietu on sitä kautta todella merkittävä.

Tilanne voi kuitenkin muuttua hyvin nopeasti. Britannian terveysministeri Nadine Dorriesilla todettiin koronavirus.

Ainakin Anfieldin tunnelmasta kannattaa siis nauttia tänäiltana. Tiedä vaikka se olisi viimeinen yleisön edessä pelattava UCL-ottelu tälle kaudelle.

Lähteet: WHO, BBC

2 Shares