11 Shares

Kun muu urheilumaailma on käytännössä pysähtynyt, yrittää Valioliiga jatkaa menoaan business as usual -tyyppisesti – ainakin sarjan somekanavien perusteella. (Kuva: TT)

Tämä viikko on osoittanut, että englantilaiset haluavat pitää kruununjalokivensä käynnissä vaikka väkisin.

Nyt tilanne on kuitenkin radikaalisti erilainen kuin pari päivää sitten. Arsenal-manageri Mikel Artetalla ja Chelsea-lupaus Callum Hudson-Odoilla on todettu koronavirukset.

Torstaina uutisoitiin kolmen Leicester-pelaajan kärsivän koronaviruksen oireista. Brendan Rodgers ei kuitenkaan nimennyt näitä pelaajia.

Pandemiaksi keskiviikkona julistettu COVID-19 tarttuu oirehtivasta ihmisestä. Ongelma on kuitenkin se, että oireet muistuttavat pitkälti kausi-influenssaa. Tämän vuoksi nopeasti leviävän viruksen kanssa ei kannata ottaa turhia riskejä. NBA ilmoitti laittavansa kauden hyllylle lähes välittömästi Utah Jazzin Rudy Gobertin positiivisen koronatestin jälkeen.

Valioliigan olisi pitänyt toimia samoin. Sen sijaan englantilaiset jahkailevat ja pyrkivät pitämään rahasamponsa käynnissä. Bisnesnäkökulmasta tämä on ymmärrettävää, inhimillisessä mielessä ei.

Valioliiga tiedotti myöhään eilen illalla seurojen kokoontuvan hätäkokoukseen tänään perjantaina. Kokouksen todennäköinen lopputulema lienee se, että kausi laitetaan tauolle ainakin pariksi viikoksi.

Vahinko on kuitenkin ehtinyt jo tapahtua. Englantilaiset ovat saaneet itsensä näyttämään idiooteilta jahkailunsa kanssa.

Entinen Man United -kippari ja nykyinen Sky Sportsin asiantuntija Gary Neville summasi jahkailun osuvasti Twitterissä: tarvittiin koronaviruksen saanut Valioliiga-manageri, jotta sarja ryhtyi toimiin. Häpeällistä johtajuutta, Neville lisäsi.

Niimpä!

11 Shares