15 Shares

Koronaviruksen myötä käytännössä kaikki urheilusarjat ovat katkolla. Varsinkin viikonloput ovat monille penkkiurheilijoille haastavia: mitä tehdä nyt, kun liveurheilua ei ole saatavilla? (Kuva: AOP)

Vastaus on helppo: voit katsoa esimerkiksi laadukkaita urheiludokkareita.

Näitä löytyy netin striimauspalveluista iso pino. Tässä muutamia erittäin laadukkaita dokkareita, jotka kannattaa katsoa. 

NordicBet

NHL Without A Map

Juhani Putkonen ja Juho Manninen seikkailevat jälleen kirkkaissa valoissa, kun kaksikko kiertää Pohjois-Amerikkaa matkailuautolla: yllättäviä tilanteita ja hauskoja kommelluksia siis riittää. Suurennuslasin alle pääsee tuttuun tapaan suomalaiset NHL-tähdet, jotka avautuvat duolle poikkeuksellisista asioista.

Kasikausi pitää sisällään 20 jaksoa, joista on julkaistu kymmenen. Uusia jaksoja tulee kahdesti viikossa.

Pääset katsomaan NHL Wamin 8. tuotantokauden tästä.

NETFLIX

Matka Aaron Hernandezin mieleen

Aaron Hernandez oli juuri solminut 40 miljoonan sopimuksen New England Patriotsin kanssa, mutta hänet tuomittiin elinkautiseksi vankilaan. Dokumentissa yritetään avata Hernandezin taustoja ja selvittää syitä, miksi hän päätyi väitettyihin tekoihin.

Iverson

Allen Iverson oli häikäisevä koripalloilija, mutta parketin ulkopuolella oli toisinaan kivikkoista. Kiinnostava dokumentti, vaikka ei olisikaan koripallon tai NBA:n suurin ystävä.

KÄRY

Oscar-palkittu dokumentti – ja täysin aiheesta. Dokumentissa piti alun perin pureutua amatööripyöräilijän suoritusten parantamiseen dopingin avulla, mutta lopputuloksena oli Venäjän dopingsyysteeminen paljastuminen. Ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaista urheiludokkareista.

Sunderland ’Til I Die

Tätä syvemmälle huippu-urheiluseuraa tuskin voi päästä: ääneen pääsevät jopa harjoituskeskuksen kokit. Tämän dokkarisarjan parissa vierähtää pidempikin tovi: jaksot ovat 36-36 minuutin mittaisia ja näitä löytyy yhteensä kahdeksan kappaletta. Sunderlandin piti nousta takaisin Valioliigaan, mutta lopputuloksena olikin katastrofi ja putoaminen sarjaporrasta alaspäin. Dokkari on saanut valtavasti kiitosta jopa intohimoisimmiltakin laji-ihmisiltä. 

CMORE

ESPN: 30 of 30

Cmore on lisännyt valikoimaansa nipun ESPN:n äärimmäisen laadukkaasti toteutettuja dokumentteja. Näitä kannattaa ehdottomasti vilkuilla. Valikoimassa on muun muassa Sepp Blatteriin, Dennis Rodmaniin ja Miracle On Iceen liittyvät dokkarit.

Liiga doc: TPS valossa ja varjossa

Kolmiosainen sukellus turkulaisylpeyden kulisseihin. Kamppailu viimeisestä pudotuspelipaikasta käy kuumana, mutta samalla pitäisi valmistautua tulevaisuuteen – miten se onnistuu?

Kultaiset leijonat

Kaksiosainen dokumentti Leijonien viime kevään MM-turnauksesta. Kesto yhteensä 84 minuuttia. Haastatteluja ja paljon mielenkiintoista tietoa kulisseista matkalta mestaruuteen.

Never Give Up, F1-kausi Valtterin silmin

Kevyempää katseltavaa F1-kautta odotellessa. Dokkarissa kirjaimellisesti käydään viime sesonkia läpi Valtteri Bottaksen kautta. 

Viaplay

Inside: Teemu Pukki

Mainio 47 minuutin dokkari Teemu Pukista. Ääneen pääsevät niin juniorivalmentajat, entiset joukkuekaverit kuin päähenkilö itsekin. Kevyt dokumentti, jonka kanssa vajaa tunti vierähtää helposti.

Yle Areena

EVA

Kahdeksanosainen sarja Eva Wahlströmistä. Antaa hyvän kuvan ammattilaisnyrkkeilijän arjesta Suomessa. Rehellinen dokumentti. Sopii myös muillekin kuin laji-ihmisille. 

15 Shares