7 Shares

Liigan kausi päättyi varkain, kun runkosarja jäi kesken eikä mestaruutta jaeta. (Kuva: AOP)

Onkin aika jakaa varjopalkintoja hieman erilaisista kategorioista.

Kauden hämmentäjä: Martin Berger, KooKoo

Kuinka moni tiesi Martin Bergerin nimen ennen päättyneen kauden alkua? Tuskin kovin moni Kouvolan ja Turun ulkopuolella. Nyt puolustajan nimen tietävät todennäköisesti kaikki. Berger hämmensi kauden aikana paljon, usein kyseenalaisilla taklauksilla. Otsikoiden taakse jäi piiloon se, että kyseessä on myös varsin hyvä puolustaja. 

Kauden pommittaja: Jere Karjalainen, Tappara

Jere Karjalainen teki 24 täysosumaa, millä irtosi maalipörssin kuudes sija. Näistä osumista peräti 17 syntyi ylivoimalla, jonka myötä hän jakaa nykyään kyseisen ennätyksen. Harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta Karjalainen tykitti kaikki osumansa samalta paikalta: maalivahdista katsottuna oikealta pisteeltä.

Kauden yllättäjä: Justus Annunen, Kärpät

Justus Annunen ei pyörinyt monienkaan mielessä ennen kauden alkua. Tulokasveskari pelasi erinomaisen kauden, vaikka loukkaantumiset sotkivatkin varsinkin kauden loppua. Maalivahti sai nimensä historiankirjoihin nollaputkiennätyksen myötä.

Kauden yrittäjä: Jesse Puljujärvi, Kärpät

Jesse Puljujärvi sai mitä halusi ja pelasi nappikauden, kuten tehot 24+29 ja pistepörssin neljäs sija osoittavat. Yrittämisen puutteesta Kärppä-peluria ei voi ainakaan syyttää. Puljujärvi laukoi 56 pelissä käsittämättömät 395 kertaa. Tämä on 97 laukausta enemmän kun tilaston toisena olevalla Markus Nenosella. Puljulle kertyi keskimäärin reilut seitsemän kutia peliä kohden.

Kauden konkari: Jaetaan viiden pelaajan kesken

Tämä palkinto menee jakoon viiden konkarin kesken. Kristian Kuusela, Juha-Pekka Haataja, Mika Pyörälä, Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen sijoittuivat pistepörssin 15 parhaan joukkoon. Viisikolla on yhteensä ikää kunnioitettavat 188 vuotta. Hidastumisesta ei ole kenelläkään vielä mitään merkkiä.

Kauden matkustaja: Ossi Ikonen, HPK

Tuskin osasi Ikosen Ossi elokuussa arvata, että minkälainen kausi on edessä. Sesonki alkoi JYPissä, mutta tie vei lopulta Pelicansin ja SaiPan kautta Kerhoon. Saman kauden aikana pelejä kertyi siis peräti neljässä eri seurassa. Nyt edessä on rauhallisemmat ajat, kun Ikonen teki kahden vuoden jatkodiilin Hämeenlinnaan.

Erikoispalkinto: Ville Koho, SaiPa

853 ottelua samassa seurassa. Tähän kun lasketaan junioriottelut mukaan, niin Ville Kohon edustukset SaiPan paidassa yltävät helposti yli tuhanteen. Koho on erityislaatuinen pelaaja: vuosien 1997-2019 välillä pelejä ei kertynyt missään muussa joukkueessa kuin SaiPassa. 

Kohon ja koko sarjan kannalta erittäin sääli, että Koho ei saanut ansaitsemaansa lopetusta uralleen. SaiPa oli suunnitellut Koholle erityisen illan runkosarjan viimeiseen otteluun. Luottoa SaiPaan löytyy, että Koho huomioidaan kauden ensimmäisessä kotipelissä ansaitsemallaan tavalla – tai ainakin viimeistään, kun paita nostetaan Kisapuiston kattoon.

Tagit liiga
7 Shares