2 Shares

Poikkeuksellinen Liiga-kausi päättyi jo ennen runkosarjan loppua. (Kuva: AOP)

Nyt onkin aika antaa joukkueille perinteiset päättötodistukset kaudesta. Arvoasteikkona on koulumaailmasta tuttu 4-10. 

Liiga-joukkueiden kauden päättötodistukset

Kärpät: 9,5

Kärpät jatkoi Mikko Mannerin alaisuudessa tutulla linjalla: sarjan parasta tekemistä monella eri osa-alueella. Olisi lähtenyt pudotuspeleihin suurimpana mestarisuosikkina. Vaikea Kärppien touhuista on mitään negatiivistakaan vääntää.

Tappara: 8

Tappara sijoittui toiseksi ja häikäisi varsinkin syksyllä, mutta kokonaisuutena kaudesta jäi todella väljähtänyt kuva. Päällimmäisenä mieleen jäi Jukka Rautakorven ainaiset kiukuttelut tuomareille. Loppukaudesta Tappara esiintyi myös seuralle epätyypillisesti sulamalla otteluiden lopussa lähes illasta toiseen.

Lukko: 10

Olisiko tämä ollut se Lukon kausi? Tätä jossitellaan Raumalla varmasti jatkossa. Kaikki palaset oli kasassa vaikka aina mestaruuteen asti. Varsinkin kevätkausi oli väkevä, kun Pekka Virta sai joukkueen puolustuspelin kuntoon.

Ilves: 9,5

Puolikas putoaa ainoastaan runkosarjan ensimetreistä. Jouko Myrrän alaisuudessa sarjan parhaimpia joukkueita ja lunasti valtavan potentiaalinsa. Olisi kamppaillut ehdottomasti mitaleista.

KooKoo: 10

Kauden suurin yllättäjä ja Jussi Ahokas esikuntineen ansaitsee kaikki mahdolliset kehut. Joukkue täynnä onnistujia. Kaiken yksilöihin keskittyneen hehkutuksen keskellä on jäänyt paitsioon, että KooKoo pelasi ennen kaikkea loistavaa jääkiekkoa illasta toiseen. 

HIFK: 7

Kaikki palaset oli olemassa, mutta silti jotenkin niin tahmeaa. HIFK olisi voinut pudota jopa säälipleijareihin, mikä olisi ollut tällä materiaalilla karmea suoritus. Kausi jätti todella paljon kysymysmerkkejä.

HPK: 8

Antti Pennanen teki sen, mitä käytettävissä olevalla materiaalilla oli mahdollista. Mestaruusjoukkue hajosi, mutta HPK pystyi silti venymään. Hieno suoritus hämeenlinnalaisilta.

JYP: 7

Vuoristoratamainen kausi. Toisinaan näytti jopa mestaruudesta taistelevalta nipulta, toisinaan sen vastakohdalta. Kauden 23 viimeisestä pelistä vain neljä varsinaisen peliajan voittoa – kertonee kaiken. 

Ässät: 8

Hieno parannus edellisestä sysimustasta kaudesta. Ari-Pekka Selin palautti uskottavuuden Poriin, mikä oli ehdottomasti tämän sesongin suurin tavoitekin. Tulevaisuus näyttää taas astetta valoisammalta.

KalPa: 7,5

Tommi Miettinen joutui vaikeaan paikkaan, mutta selvisi siitä kuivin jaloin. Joukkueesta löytyi paljon onnistujia, mutta moni pelasi myös reilusti alle odotusten. Potentiaalia parempaankin olisi ollut, mutta tämäkin oli kohtalainen suoritus.

TPS: 5

Jo Jonne Virtasen potkut antoivat jo suuntaviivat tulevaan. Sysimusta kausi, joka halutaan varmasti unohtaa Turussa mahdollisimman nopeasti. Vaikea löytää yhtään mitään positiivista Lauri Pajuniemen ja Juuso Pärssisen lisäksi.

SaiPa: 5

Ei jäänyt lappeenrantalaisillekaan paljoa kerrottaa jälkipolville tästä kaudesta, kun Ville Kohon päätöspelikin meni pipariksi koronaviruksen myötä. Synkkä sesonki kokonaisuudessaan, ilonaiheet ovat vähissä. Tero Lehterällä ja kumppaneille on edessä tekemisen täytteinen kesä.

Jukurit: 4,5

11, 13, 14, 13. Siinä Jukureiden Liiga-taipaleen sijoitukset. Pitkä matka vielä pudotuspelijoukkueeksi pääsarjassa. 2694 katsojakeskiarvolla siihen ei päästä. Tällä hetkellä mikkeliläisten anti Liigalle on erittäin vähäinen.

Pelicans: 4

Surkea tyhjennysmyyntien sävyttämä kausi, joka päättyi lopulta YT-neuvotteluihin. Vuosi on pitkä aika: viime keväänä lahtelaiset sijoittuivat runkosarjassa kolmanneksi. Ensi kausi on kasvojen pesun paikka, mutta yleisön ja sponsoreiden houkutteleminen mukaan on varmasti haastavaa.

Sport: 4

Sportia kohtaan oli kohtalaiset odotukset ennen kauden alkua, mutta pannukakkuhan se sieltä taas tuli. Juuri kun vaikutti siltä, että Sport saattaisi ottaa organisaationa askeleen eteenpäin, niin tuloksena olikin iso loikka taakse päin. Kaudessa ei ollut käytännössä mitään positiivista.

Tagit liiga
2 Shares