2 Shares

UEFA päätti siirtää Euroopan mestaruuskisoja vuodella. Uusi ajankohta on kesä-heinäkuu 2021. Pelimies.com kävi läpi odotetun päätöksen suurimmat voittajat ja häviäjät. (Kuva: TT)

Voittajat

ENGLANTI: Jalkapallon synnyinmaalla on ollut huolia kahdella erittäin kriittisellä pelipaikalla: kärjessä ja tolppien välissä. Englannin kolme kovinta kärkimiestä, Harry Kane, Marcus Rashford sekä Tammy Abraham ovat kärsineet alkuvuonna vammoista. Kukaan tuskin olisi ehtinyt rakentaa järin hyvää virettä ennen kesää. Maalinsuulla Jordan Pickford on haparoinut, eikä nuorista kirittäjistä ole vielä isoon rooliin. Lisäaika tulee Gareth Southgatelle tarpeeseen. 2021 Englannin pitäisi olla turnauksen suurimpia voittajasuosikkeja.

SAKSA: Päävalmentaja Joachim Löw sai jatkaa MM-katastrofista ja on tuulettanut maajoukkuetta kovalla kädellä. Die Mannschaftin avainpelaajat ovat lähes poikkeuksetta alle 25-vuotiaita, joten lisä lisävuosi on ainoastaan hyvä asia. Kone on lähtenyt jylläämään myös nuoren ytimen johdolla, mutta lisäaika tarjoaa otollisen sauman hioa vielä hieman keskeneräistä pakettia valmiimmaksi.

ESPANJA: 2010-luvun taitteen hallitsija on elänyt turbulentteja aikoja. 2018 MM-kisojen jälkeen palkattu Luis Enriquen käväisi poissa maajoukkueen peräsimestä tämän tyttären menehdyttyä, mutta palasi puikkoihin marraskuussa 2019. Huhujen mukaan vaihdos on aiheuttanut vääntöä kulisseissa. Materiaaliltaan Espanja on totutun laadukas. Viime vuosien sekoilujen jälkeen maajoukkue ei kuitenkaan kaipaa mitään kentän ulkopuolista vääntöä, joten lisävuosi antaa otollisen aikaikkunan puhdistaa pöytä lopullisesti.

Häviäjät

BELGIA: Huippupelaajia pursuavan Belgian ydinryhmä alkaa olla iäkäs. Supertähdet Eden Hazard ja Kevin De Bruyne lähestyvät 30 ikävuotta. Dries Mertens, 32, Jan Vertonghen, 32, Toby Alderweireld, 31 ja Axel Witsel, 31, seilaavat kaikki uransa auringonlaskuun. Etenkin käsiin vanheneva puolustus heittää haasteita Roberto Martinezille, sillä taustalta ei ole tulossa mitat täyttäviä toppareita. Myös ykköskärki Romelu Lukakun huippuvire olisi tiennyt hyvää tulevaa kesää ajatellen.

ITALIA: Pahiten koronaviruksen runtelema Euroopan maa ei olisi lukeutunut tulevan turnauksen suurimpiin voittajasuosikkeihin. Sillä olisi kuitenkin ollut käytössään äärimmäisen hyvä täsmäase: tämän kauden kuumin maalinsylkijä, 27 kertaa osunut Ciro Immobile. Pienten marginaalien turnauspeleissä tulikuuma Lazio-kärki olisi voinut tehdä eron. Myös kokeneen topparipari Giorgio Chiellini & Leonardo Bonucci hiekka tiimalasissa valuu vääjämättä vähiin.

KROATIA: Sensaatiomaisesti MM-finaaliin yltänyt maa koki kovia heti Venäjän kisojen jälkeen, kun muutama kokeneempi avainpelaaja lopetti maajoukkuepelit. Se kriittisin, Luka Modric, kuitenkin jäi. 34-vuotias keskikentän maestro alkaa kuitenkin tulla vanhaksi. Modric ei ole enää ollut vakioavaaja Real Madridissa. Vuosi lisää ikää vie kroaattien peliä pyörittävää Modricia entistä kauemmas lajin huipulta. Myös keskikentän aisapari Ivan Rakitic, 32, alkaa käydä vanhaksi. Näin ollen Kroatia tuskin taistelee finaalipaikasta kesällä 2021.

Tagit Em-kisat
2 Shares