4 Shares

Vaikka urheilumaailma on Koronan takia pysähtynyt liki kokonaan, jatkaa maailman suosituin jenkkifutissarja NFL eloaan liki normaalisti. Vaikka otteluja ei tällä hetkellä pelata, on draamaa silti tarjolla, kun viime kauteen sopimuksensa päättäneet pelaajat ovat saaneet solmia uusia sopimuksia joukkueiden kanssa. Ja sitä draamaa on todella riittänyt, sillä moni supertähti on kuluneen muutaman päivän aikana jo ehtinyt vaihtaa seuraa.(Kansikuva: tt)

5) Stefon Diggs, Buffalo Bills

Erinomaisen kauden pelannut Buffalo Bills on selvinnyt viimeisen 20 vuoden aikana pudotuspeleihin vain kahdesti. Viime vuonna joukkue tuli tunnetuksi erityisesti luunkovasta puolustuksestaan, joka pystyi kompensoimaan Josh Allenin johtaman hyökkäyksen heikkouksia. Paremmalla hyökkäyksellä Bills olisi ollut jopa potentiaalinen Super Bowl-joukkue ja seurassa selvästi tiedostetaan auki oleva menestysikkuna, sillä Bills päätti hankkia heti markkinoiden auettua tähtitason laitahyökkääjän Stefon Diggsin Minnesota Vikingsista. Diggs on juuri se selkeä ykköskohde, jota ailahteleva Allen on viime vuosina hyökkäykseensä kaivannut. Hankinnan ainoa kysymysmerkki on se, miten ongelmapelaajan maineessa oleva Diggs viihtyy Buffalossa, jossa tarjolla ei ole ison kaupingin valoja ja glamouria.

4) Philip Rivers, Indianapolis Colts

38-vuotias yhdeksän lapsen isä Philip Rivers on elävä Chargers-legenda, sillä vuonna 2004 varattu Rivers ehti pelata samassa joukkueessa peräti 16 kauden ajan. Nyt edessä oli kuitenkin muutto uuteen osoitteeseen, kun Chargers päätti heikosti sujuneen kautensa jälkeen kääntää katseensa kohti tulevaisuutta. Rivers pelasi viime vuonna uransa heikoimman kauden, mutta siihen suurimpana syynä vaikutti Chargersin kammottava hyökkäyksen linja, joka ei antanut pelinrakentajalleen juuri aikaa pelien tekemiselle. Indianapolisissa Rivers joutuu täysin uuden tilanteen eteen, kun hänen edessään pelaa yksi koko sarjan parhaista hyökkäyksen linjoista. Vastaavasti taitopelaajaosastolla Coltsilla ei ole yhtä hyviä pelaajia kuin Chargersissa, joten on mielenkiintoista nähdä, vieläkö Riversin tankissa on bensaa parin hyvän kauden pelaamiselle.

3) DeForest Buckner, Indianapolis Colts

San Francisco meni viime vuonna Super Bowliin liigan parhaan puolustuksensa siivittämänä. Yksi puolustuksen avainpelaajista oli vuoden 2016 varaustilaisuuden ykköskierroksen seiskavaraus DeForest Buckner, joka on nopeasti liigaan tulonsa jälkeen noussut sarjan parhaiden puolustajien joukkoon. 49ers olisi varmasti halunnut pitää hyvän kauden pelanneen Bucknerin riveissään, mutta haastava palkkakattotilanne pakotti seuran jonkinlaiseen reagointiin. Colts kaipasi lisää suoritusvarmuutta puolustukseensa ja oli valmis tarjoamaan Bucknerista tulevan draftin ensimmäisen kierroksen varauksen. Hinta oli kova, mutta Buckner voi osoittautua juuri sellaiseksi pelaajaksi, jota Colts nykytilanteessaan kovasti kaipaa.

2) DeAndre Hopkins, Arizona Cardinals

Vapaiden markkinoiden toistaiseksi oudoimmasta ja typerimmästä liikkeestä vastasi Houston Texans, joka päätti treidata tähtilaitahyökkääjänsä DeAndre Hopkinsin Arizona Cardinalsiin. Vuonna 2013 liigaan saapunut Hopkins on ollut viime vuodet mahdollisesti koko sarjan parasta laitahyökkääjä, joka pystyy taikomaan isoja pelejä vaikka tyhjästä. Texansin tekemän treidin voisi jollain tapaa ymmärtää, jos seuran saama palautus olisi kunnossa, mutta nyt näin ei käynyt. Cardinals nauraa matkalla pankkiin, sillä nyt superlupaavalla pelinrakentajalla Kyler Murraylla alkaa olla mukavasti tykinruokaa hyökkäyksen taitopelaajaosastolla.

1) Tom Brady, Tampa Bay Buccaneers

Vuoden 2020 vapaat markkinat jäävät ikuisesti urheiluhistoriaan, sillä mahdottomasta tuli mahdollinen. Tom Bradyn ja Patriotsin välit ovat muutaman viime vuoden aikana rakoilleet, mutta tuskin kukaan silti osasi odottaa, että Brady tulisi päättämään uransa jonkun muun kuin New England Patriotsin paidassa. Bradyn viime kausi oli vaikea eikä 42-vuotias pelinrakentajalegenda enää ole entisensä. Tästä huolimatta Tampa Bay tulee olemaan yksi koko liigan mielenkiintoisimmista joukkueista. Patriotsissa Bradylla ei ollut huipputason rissuja, mutta Tampa Bayssa hän pääsee heittämään palloa Mike Evansin ja Chris Godwinin kaltaisille supertähdille, joten jälki voi olla vastustajien kannalta rumaa.

4 Shares