6 Shares

Matkani Liverpoolissa oli määrä päättyä vasta toukokuussa ja sen tuli pitää sisällään useita otteluita paikan päällä sekä mestaruusjuhlien ja puolen kaupungin sekoamisen. Kaikki muuttui kuitenkin muutamassa päivässä. (Kuva: TT)


Boris pesee kätensä

Kun Mestareiden liigan ottelu Liverpoolin ja Atlético Madridin välillä oli käyty hengästyttävine vaiheineen, oli aika keskittyä seuraamaan maan yleisiä tapahtumia. Koronavirusuhka kun oli levinnyt tulivalkean lailla mm. Espanjaan ja tietoja Englannin jalkapallosarjojen mahdollisesta keskeyttämisestä alkoi kuulua mediassa.

Menemättä sen enempää politiikkaan, pääministeri Boris Johnsonin ulostulo asian tiimoilta ei olisi voinut olla vähemmän vakuuttava. Vasta nyt, puolitoista viikkoa myöhemmin, sarjojen oltua tauolla jo yli viikon saarivaltakunnassa ollaan ryhtymässä toimiin, jotka voisivat estää pandemian paisumisen täysin ulos hallinnasta.

Hyvästi jää

Herätessäni Liverpoolissa torstaina pää jossain määrin hellänä, kävi ilmi että tilanteet tulevat todella muuttumaan nopeasti. Tartuntojen määrä oli vahvassa kasvussa, seuraamieni sarjojen sulkeminen oli käytännössä päivänselvä asia ja koska olin juuri ehtinyt pandemian alta karkuun Espanjasta, päätin etten jää kokeilemaan onneani myöskään Englantiin.

Kaksi kuukautta kaunista kaupunkia tutkien, pelejä seuraten ja paikan päältä raportoiden vaihtuivat rinkan pakkaamiseen ja seuraavan lennon varaamiseen. Jopa Airbnb-asuntoni jääkaappi jäi lähes täyteen ruokaa, kun poistuin maasta kulkematta lähtöruudun kautta.

Jaetaanko mestaruutta?

Valioliigan ja muiden sarjojen ollessa tauolla tehtiin siis päätös miesten EM-lopputurnauksen siirtämisestä vuodella. Tämä antaisi peliaikaa pelata kansalliset sarjat loppuun, mutta henkilökohtainen, täysin maassa kokemaani mututuntumaan sekä paikallisesta mediasta jälkeenpäin lukemiini artikkeleihin perustuva mielipiteeni on se, että Englanti tulee kokemaan tämän kevään aikana erään valtavimmista koronavirusaalloista Euroopassa.

Urheilu on tässä katsannossa kovin vähäpätöinen tekijä, sillä vaikka kouluja ja pubeja ryhdyttäisiinkin nyt sulkemaan, vahinko on hyvin todennäköisesti jo ehtinyt tapahtua. Mestaruuden jakamiseen on olemassa säädökset ja se on eräs ehkäpä vähiten ongelmia aiheuttavista asioista. Raha puhuu tilanteesta riippumatta, joten miten käy Mestareiden liiga -paikkojen? Entä putoamisten ja nousujen?

Tuskin kukaan pystyy tällä hetkellä esittämään arviota siitä, milloin jalkapallosarjoja tai muutakaan urheilua voitaisiin Euroopassa pelata. Toivon olevani väärässä, mutta ihmettelen todella mikäli Valioliigassa pelataan yhtään ottelua ennen kesäkuuta. Pidetään huolta toisistamme, toivoo oireeton kalju omatoimisesta karanteenista.

6 Shares