4 Shares

Vaikka nyt jokainen uusi hankinta ei tuntuisikaan mieleiseltä Liiga-kannattajista, niin niistä kannattaa nyt nauttia. (Kuva: AOP)

Maanantai oli poikkeuksellisen vilkas päivä Liigan siirtomarkkinoilla. 

SaiPa tiedotti kuudesta uudesta pelaajasopimuksesta. Jukurit ja HPK nokittivat peräti kuudella uudella hankinnalla nokkaa kohden. KooKoo julkaisi viisi uutta pelaajahankintaa.

Lähipäivinä sama todennäköisesti jatkuu. Jokainen joukkue julkaisee nipun uusia sopimuksia, kuten kauden jälkeen perinteisesti on tapana.

Nyt näistä hankinnoista kannattaa ottaa ilo irti, siellä tiedossa on todella kuoppainen tie.

Näitä pelaajasopimuksia ei ole tehty nyt, vaan jo pidemmän aikaa sitten kauden aikana. Ei ole mikään salaisuus, että seurat tekevät diilejä jo todella hyvissä ajoin pitkän kauden aikana. Sesongin päätteeksi valmiit diilit on sitten kätevä julkaista nipussa.

Koronavirus on kuitenkin kääntänyt asiat päälaelleen.

Nyt monet joukkueet ovat taloudellisesti todella haastavassa tilanteessa. Vaikka osalla joukkueista jäi vain yksi runkosarjaottelu väliin, niin tilanne on todella tukala. Kymmenellä joukkueella jäi tosin raapimatta iso potti myös pudotuspeleistä.

Joukkueet voineet nojata kesällä sponsorituloihin. Talvisin ottelut rullaavat ja kassavirta on tasaista, niin sponsorituloja on voinut käyttää kesällä. 

Nyt näin ei kuitenkaan ole. Niinpä pinnan alla tilanne on todella tukala monen Liiga-joukkueen osalta. 

Tämä tarkoittaa myöskin, että uusiin pelaajiin ei ole käytettävissä niin paljoa rahaa. Kesällä onkin tiedossa ostajan markkinat uusien pelaajien suhteen. 

Jo tehtyihin hankintoihin on siis mennyt suhteessa paljon enemmän rahaa kuin olisi ollut tarkoitus. Kesällä rahaa ei ole niin paljoa käytettävissä kuin yleensä, joten tämä näkyy väistämättä tulevissa hankinnoissakin.

Niinpä kannattajien on syytä iloita jokaisesta nyt tulleesta hankinnasta, sillä kesän jälkeen ne ilonaiheet ovat harvinaisempia kuin yleensä.

Tagit liiga
4 Shares