3 Shares

Kenen pelaajien taso on tippunut eniten edelliseen kauteen verrattuna? (Kuva: TT)

Se käy ilmi numeroista. Whoscored arvostelee pelaajien otteita statistiikan pohjalta. Jokaiselle muodostuu arvosana sen mukaan, kuinka hyvin ne ovat esiintyneet.

Nyt sivusto on nostanut tapetille pelaajat jokaisesta viidestä suurimmasta sarjasta (Valioliiga, Bundesliiga, La Liiga, Serie A & Ligue 1), joiden arvosana on tippunut eniten edelliseen kauteen verrattuna. Ensin on mainittu kuluvan kauden arvosana, suluissa viime kauden. 

Valioliiga: Christian Eriksen, Tottenham: 6,51 (7,08) 

Käynnissä oleva kausi on ollut todella tahmea Christian Eriksenille – kuten koko Tottenhamillekin. Tanskalainen siirtyi tammikuussa Interin riveihin 20 miljoonalla eurolla, kun sopimus lontoolaisten kanssa olisi päättynyt kesällä.

Kauden 28 ottelua Tottenhamille tuottivat vain kolme maalia. Kuudella edellisellä sesongilla hän rikkoi viidesti kymmenen maalin rajan kaikissa kilpailuissa.

Serie A: Adrien Rabiot, Juventus: 6,70 (7,30)

Adrien Rabiot pelaa ensimmäistä kauttaan kotimaansa Ranskan ulkopuolella. Maailman valloitus ei ole mennyt vielä aivan putkeen eikä torinolaisten riveistä ole oikein löytynyt sopivaa roolia. Ilmaissiirolla Juventukseen liittyneen keskikenttäpelurin vastuu on jäänyt maltilliseksi eikä peliotteissa ole ollut liikaa juhlittavaa.

La Liiga: Ivan Rakitic, Barcelona: 6,44 (7,06)

Kuudetta kauttaan Barcelonassa pelaavalla Ivan Rakiticilla on ollut vaikeaa ja kroaatin vastuu on jäänyt maltilliseksi: hän on ollut avauksessa vain kymmenessä La Liigan ottelussa. 32-vuotias Rakitic on ollut yleensä todella tasainen suorittaja, mutta nyt on ollut tuulisempaa. 

Bundesliiga: Kerem Demirbay, Bayer Leverkusen: 6,92 (7,59)

Kerem Demirbay loisti edelliskaudella Hoffenheimissa, mikä poiki noin 30 miljoonan euron siirron Bayer Leverkuseniin. Alku uudessa seurassa ei ole ollut paras mahdollinen eikä keskikenttämies ole päässyt juhlimaan. Pudotus aiemmasta kaudesta on raju.

Ligue 1: Edinson Cavani, PSG: 6,56 (7,44)

Eniten arvosana on pudonnut PSG:n Edinson Cavanilla. Cavani on takonut Ranskan liigassa hurjaa jälkeä aikaisemmilla kausilla ja tuloksena on ollut lähestulkoon maali per peli. Tällä kaudella Uruguayn maajoukkuekärki on pelannut 14 ottelua, joissa täysosumia on kertynyt vain neljä. Edellisellä kolmella kaudella hän pelasi 89 ottelua, joissa hän viimeisteli 81 maalia.

3 Shares