1 Shares

Liiga-kausi saatiin hetki sitten ennenaikaisesti pakettiin. Muutamat joukkueet ovatkin jo julkaisseet ensi kauden pelaajarunkojaan. (Kuva: AOP)

Ja pelaajahankintojakin on jo nähty. Osa niistä on varsin mielenkiintoisiakin.

Tässä viisi toistaiseksi kovinta hankintaa.

5. Kristian Afanasyev, Jukurit

Kristian Afanasyev pelasi viime kaudella IPK:ssa kymmenen ottelua tehoin 7+6. Lyhyestä visiitistä huolimatta Mestis oli täysin väärä sarjataso. Hyppy Liigaan on iso, mutta niin on potentiaalikin. Vastuuta Mikkelissä on varmasti reilusti luvassa.

4. Teemu Engberg, KooKoo

Teemu Engberg on päävalmentaja Jussi Ahokkaalle tuttu nimi nuorten maajoukkueesta, joten valinta oli molemmin puolin looginen. Engberg on erittäin potentiaalinen ja läpimurron kynnyksellä oleva pelaaja ja Ahokas on osoittanut olevansa erinomainen valmentaja viemään pelaajia eteenpäin. 20-vuotias Engberg on pelannut jo 87 ottelua Liigassa, joten mikään raakile hän ei ole. 

3. Patrik Karlkvist, Sport

Patrik Karlkvist on jo 27-vuotias, mutta ensi kausi on vasta miehen ensimmäinen aikuisten pääsarjassa. Allsvenskanissa pelejä on vastaavasti kertynyt jo lähes 300. Pisteitä on kertynyt koko ajan mukavasti, mutta viime aikoina erityisesti: ruotsalainen on rikkonut kahdella edellisellä kaudella piste-ennätyksensä.

Viime kaudella MODOssa 52 ottelua tuottivat peräti tehot 30+38. Vaasassa on varmasti kovat odotukset miehen suhteen.

2. Filip Krivosik, SaiPa

Filip Krivosik on kiekkoillut jo neljä kautta Suomessa, joten kulttuurishokkia ei ole tiedossa. Viime vuosina kehitysaskeleet ovat olleet isoja, ja saman odotetaan varmasti jatkuvan Lappeenrannassa.

20-vuotias hyökkääjä saalisti viime kaudella Kerhossa 57 pelissä tehot 11+12 ja antoi viitteitä potentiaalistaan. SaiPassa rooli tulee olemaan iso ja vastuuta on tarjolla runsaasti. Potentiaalinen todellinen läpimurtopelaaja.

1. Ahti Oksanen, KooKoo

Ahti Oksanen takoi SaiPassa kahdella kaudella putkeen 15 maalia, mikä poiki lopulta hieman yllättäen siirron Jokereihin. KHL osoittautui kuitenkin vielä astetta liian kovaksi sarjaksi 27-vuotiaalle hyökkääjälle, vaikka 50 ottelun saldona oli rooliin nähden kohtalaiset tehot 7+8.

Oksanen ja KooKoo kuulostaa lähtökohtaisesti todella hyvältä yhdistelmältä. Kouvolassa Laituri kuuluu joukkueen kärkihyökkääjien joukkoon. Häneltä sopii odottaa erittäin paljon ensi kauden osalta. 

Tagit liiga
1 Shares