10 Shares

Tänä keväänä Liigassa ei finaalisarjaa pelattu, joten on aika muistella menneitä helmiä. (Kuva: AOP)

2010-luvulla on ollut useita ikimuistoisia finaalisarjoja. Vuosikymmentä kuvaa hyvin Tapparan ja Kärppien dominanssi: kaksikosta vähintään jompikumpi on osallisena kaikissa listauksen finaalisarjoissa.

2010-luvun sykähdyttävimmät finaalisarjat

5) 2016: Tappara-HIFK 4-2

Neljäs kerta toden sanoi: Tappara voitti viimein mestaruuden.

Finaalisarjasta ei väriä puuttunut. HIFK voitti kolmannen koitoksen 6-0 ja johti voitoissa 2-1. Tappara vei nimiinsä kolme seuraavaa koitosta ja Kanada-malja matkasi Hakametsään.

Käänteentekeväksi muodostunut viides kamppailu Nordiksella nousi otsikoihin. Tappara vei ottelun numeroin 2-1 ja päätöserässä syntynyttä voittomaalia edelsi tuomarivirhe, kun tamperelaisilla oli liikaa pelaajia kentällä. Tämä luonnollisesti kuumensi tunteita Helsingissä.

Myös kuudennessa pelissä riitti draamaa. HIFK sai lopussa hurjan myllytyksen Tapparan päätyyn ja summerin soidessa mahdollista tasoitusmaalia mentiin tarkastelemaan vielä videolta, vaikka Tappara aloitti jo juhlat.

Piinaavien hetkien jälkeen Tappara pääsi kuitenkin juhlimaan mestaruutta raskaiden pettymysten päätteeksi.

4) 2011: HIFK-Blues 4-0

Kevään 2011 finaalisarja ei itsessään ollut erityinen: HIFK jyräsi Bluesin täysin ja espoolaisten kotihalli täyttyi punaisesta merestä. Finaalisarja muistetaankin lähinnä helsinkiläisten ylivoimaisuudesta. Otteluvoitot menivät HIFK:lle 4-0.

Kevään sykähdyttävintä antia oli kuitenkin HIFK:n matka finaaleihin ja ikimuistoinen seitsemän ottelun puolivälieräsarja Jokereita vastaan, jossa IFK oli Jukka Hentusen läpiajon päässä kesälomasta. 

3) 2019: Kärpät-HPK 3-4

Kärpät lähti viime keväänä isona ennakkosuosikkina finaalisarjaan, mutta Kerho onnistui kuitenkin kuittaamaan voiton. Moni luuli mestaruuden käytännössä ratkenneen, kun HPK:n 2-1 -johtoasema voitoissa kääntyi tilanteeseen 2-3. 

Kerho päästi kuitenkin kahdessa viimeisessä kamppailussa vain yhden maalin ja nappasi lopulta mestaruuden Emil Larmin huippuvireen myötä. Kärpät karkasi johtoon seitsemännessä pelissä johtoon, mutta HPK nousi rinnalle ja nappasi lopulta voiton jatkoajalla. Iso venyminen Kerholta. 

2) 2014: Kärpät-Tappara 

Kärppien ja Tapparan finaalisarjat jättitvät ikuisen jäljen Liigan historiankirjoihin.

Kevään 2014 kaikki seitsemän kamppailua ratkesivat maalin paremmuudella. Tappara karkasi ottelusarjassa johtoon voiton 3-1, mutta mestaruus päätyi lopulta Ouluun. Juhamattti Aaltonen nousi Raksilan sankariksi seitsemännessä kamppailussa ajassa 67.24.

1) 2015: Kärpät-Tappara            

2010-luvun ikimuistoisimmasta finaalisarjasta ei ole mitään epäselvyyttä. Jo edelliskevään finaalisarjan jälkeen kahden jättilaisen kohtaaminen oli todella mielenkiintoinen.

Eivätkä joukkueet pettäneet. 

Tällä kertaa Kärpät karkasi ottelusarjassa 3-1 -johtoon, mutta Tappara nousi rinnalle. Tamperelaisille oli tosin jälleen tarjolla vain karvasta kalkkia, kun Kärpät voitto jälleen seitsemännen kamppailun jatkoajalla Raksilassa. Nyt ratkaisijaksi nousi Sebastian Aho ajassa 81.00.

Jälleen kerran kaikki pelit ratkesivat maalin paremmuudella. Peräti viisi kamppailua eteni jatkoille asti.

Tagit liiga
10 Shares