6 Shares

Spekulaatiot Bundesliiga-tähtien ensi kauden seuroista käy kuumana, vaikka seuraavien kilpaotteluiden ajankohta on toistaiseksi vielä totaalisesti hämärän peitossa. Tässä viimeisimpiä siirtohuhuja Bundesliigasta. (Kuva: TT)

Schalkessa flopannut hyökkääjä Mark Uth on pelannut tällä kaudella lainalla 1.FC Kölnissä ja ”Kilipukit” haluaisivat pitää saksalaiskärjen riveissään myös ensi kaudella. Ongelmaksi on kuitenkin muodostumassa se, ettei Kölnillä ole meneillään olevan koronakriisin myötä resursseja pulittaa Uthin sopimuksessa olevaa 10 miljoonan euron ostopykälää, joka mahdollistaisi pysyvän siirron. Tämän johdosta karnevaalikaupungissa pähkäillään kuumeisesti josko Uth saataisiin pidettyä joukkueessa uudella lainasopparilla. 28-vuotiaalla hyökkääjällä on sopimus Schalken kanssa kevääseen 2022 asti.

Dortmund ei ole aikeissa alentaa Jadon Sanchon pyyntihintaa tämän kauden jälkeen. ”Keltamustat” haluavat huipputähdeksi Saksassa jalostuneesta englantilaisesta edelleen 130 miljoonaa euroa, eikä tästä summasta olla tinkimässä, vaikka virusepidemia on suitsimassa monen seuran rahahanoja. 20-vuotiaan englantilaisen kintereillä on kiivaimmin ollut ainakin Manchester United sekä Chelsea.

Odotettua vähäisemmälle peliajalle Bayern Münchenissä jäänyt Corentin Tolisso vaihtanee maisemaa tämän kauden jälkeen. Ranskalaisen on huhuttu olevan erittäin tyytymätön nykyiseen tilanteeseensa Münchenissä ja hän haluaa lähteä muualle. Myös Bayernin kerrotaan olevan enemmän kuin halukas päästämään pelaajan pois mikäli uusi osoite löytyy. FC Bayern maksoi kesällä 2017 Tolissosta 41,5 miljoonaa euroa, mikäli oli baijerilaisseuran tuolloinen ennätyssumma. Rahalle ei oikeastaan missään vaiheessa ole saatu vastinetta.

Espanjalaishuhujen mukaan Real Madrid on tehnyt Dortmundin sensaatiohyökkääjä Erling Hålandista ykköskohteensa kesän siirtoikkunassa. Real hamua kuumeisesti uutta kärkimiestä ensi kaudeksi ja se on iskenyt silmänsä Dortmundissa 12 maalia 11 ottelussa iskeneeseen norjalaiseen. Hålandin markkina-arvo on uutislehti Marcan arvion mukaan noin 75 miljoonaa, mutta summa saattaisi hieman notkahtaa tämän hetkisen maailmantilanteen vuoksi. Hålandin agentti uskoo pelaajansa tosin viettävän Saksassa vielä ainakin vuoden päivät. Jos Dortmund ei myy tähteään, on madridilaisten kakkosvaihtoehtona väläytelty RB Leipzigin Timo Werneriä.

Dortmundin entinen kultapoika Mario Götze vaihtanee maisemaa kuluvan sesongin jälkeen. Ainakin Hertha Berlinin on tiedetty olevan kiinnostuneita vuoden 2014 MM-kisojen suuresta sankarista. Götzen lisäksi vähäiselle vastuulle jäänyt Mahmoud Dahoud tähyilee muualle tulevaksi kaudeksi.

Borussia Mönchengladbachin kärkimies Alassane Plea on herättänyt FC Barcelonan kiinnostuksen. 22 Bundesliigan ottelussa kahdeksan maalia ja seitsemän maalisyöttöä saalistanut ranskalainen on saksalaisen Bild-lehden mukaan katalaanijätin hankintalistalla. Tosin Mönchengladbachin urheilujohtaja Max Eberl on kumonnut kaikki siirtoaikeet. Huolestuneen seurapomon mukaan koko Gladbachin joukkueenrakennus on tällä hetkellä jäissä tuntemattonan ajan.

6 Shares