10 Shares

NHL:n loppukauden suunnitelmista ei ole vielä tietoa, minkä myötä ei ole vielä varmaa, aukeaako sarjan siirtoikkuna normaalisti heinäkuun alussa. Varmaa on kuitenkin se, että kesän siirtorumba alkaa jossain välissä. (Kuva: TT)

Sen takia Pelimies tekikin katsauksen kesän todennäköisimpiin suomalaissiirtyjiin.

TOP 5: NHL:n kesän todennäköisimmät suomalaissiirtyjät

5. Artturi Lehkonen, Montreal Canadiens

Lehkosen sopimus Montrealin kanssa päättyy vasta kesällä 2021, mutta Canadiens saattaa kaupata suomalaisen muualle jo ensi kesänä. Montreal haluaa löytää joukkueeseensa kovan luokan hyökkääjiä, miksi sen täytyy olla valmis luopumaan tärkeistä pelaajista. Lehkonen on yksi hyvä vaihtoehto kauppatavaraksi, sillä hän on halpa, nuori ja monipuolinen joukkuepelaaja, jolta hoituu rooli kuin rooli. Kaiken lisäksi hänellä on potentiaalia olla vieläkin tehokkaampi pelaaja NHL:ssä. Lehkonen ei ole korvaamaton pelaaja Habsille, joten seuran GM Marc Bergevin pystyy nukkumaan yönsä hyvin, vaikka hän kauppaisikin suomalaishyökkääjän toiseen seuraan.

4. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Ristolainen on lähestulkoon aina siirtohuhujen keskiössä, ja hän tulee olemaan siellä varmasti kesälläkin. Fyysinen ja monipuolinen puolustaja kelpaisi monelle joukkueelle, mutta Sabresin hintapyyntö tuntuu olevan liian kova. On kuitenkin hyvin mahdollista, että TPS-kasvatti pääsee viimeinkin vaihtamaan maisemaa, sillä puolustajan sopimusta on jäljellä enää kaksi vuotta.

3. Mikael Granlund, Nashville Predators

Granlundista tulee kesällä rajoittamaton vapaa agentti, ja vielä syyskauden otteiden perusteella näytti varmalta, että taitava hyökkääjä tulee jättämään Nashvillen. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut, sillä Granlund on ollut tammikuusta lähtien Predatorsin tärkeimpiä pelaajia. Fakta on kuitenkin se, että Granlund haluaa pitkän ja 30-40 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, johon Nashville ei pakosta pysty venymään. Sen takia Granlundin lähtö on edelleen hyvinkin mahdollista.

2. Erik Haula, Florida Panthers

Haulasta on tullut reissumies, ja miehen matka voi taas jatkua uuteen osoitteeseen. Hänestäkin tulee rajoittamaton vapaa agentti, joten vaihtoehtoja on lukuisia. Haula haluaa varmasti viiden tai kuuden vuoden sopimuksen, jossa vuosipalkka liikkuu viiden ja kuuden miljoonan dollarin välillä. Florida ei pakosta näe Haulaa sen arvoisena, mutta jokin muu seura varmasti näkee.

1. Sami Vatanen, Carolina Hurricanes

Vatasen siirto on lähestulkoon varma asia, sillä hänestä tulee rajoittamaton vapaa agentti, ja Carolina ei pysty antamaan suomalaiselle tarpeeksi hyvää diiliä. Vatanenkin haluaa tehdä kesällä uransa isoimman pahvin, joka on monivuotinen ja kymmenien miljoonien dollarien arvoinen. Tämä kausi on osoittanut, että Vatanen on kovan luokan pelimies, ja siksi taitava puolustaja tulee saamaan haluamansa joltain muulta seuralta kuin Carolinalta.

10 Shares