4 Shares

Liigan kausi taputeltiin pakettiin etuajassa koronaviruksen myötä, joten on aika tarkastella ulkomaalaishankintoja. (Kuva: AOP)

Liigassa on perinteisesti ollut todella hyviä ulkomaalaispelaajia. Päättynyt kausi ei ollut poikkeus. Tässä kuitenkin muutama pelaaja sieltä listan toisesta päästä.

TOP 5: Liigan epäonnistuneimmat pelaajahankinnat

5) Jeremy Dehner, HIFK

Helmikuun puolivälissä helsinkiläisten riveihin liittyneen Jeremy Dehnerin piti olla se viimeinen palanen HIFK:n mestaruutta tavoittelevassa nipussa. Toisin kuitenkin kävi.

Dehner pelasi helsinkiläisten riveissä reilut kuusi minuuttia, kunnes loukkaantui ja oli sivussa runkosarjan loppuun. 2010-luvun alussa Jokereissa pelanneen Dehnerin nykyvire jäi siis täysin kysymysmerkiksi, mutta peliminuuttien hinta muodostui melkoiseksi.

Toki tässä tapauksessa oli paljon huono tuuria kaikkien osapuolten kannalta.

4) Gustav Possler, Lukko

244 SHL-ottelun Gustav Possler liittyi Lukkoon siirtorajan lopulla. 25-vuotiaan hyökkääjän merkittävämmäksi teoksi jäi tappelu Ässien Niko Kivelää vastaan. 10 ottelun saldona oli tehot 0+1 ja keskimäärin alle 12 minuuttia peliaikaa. 

Toki, edellisen neljän kauden aikana kahdeksan maalia iskeneeltä hyökkääjältä ei voinut kauheasti odottaakaan. Erikoinen hankinta Lukolta. 

3) Jens Olsson, TPS

29 ottelua tehoin 0+3. Tehotilasto 20 pykälää pakkasen puolella. Turkulaisten puolustus ei ollut päättyneellä kaudella se helpoin paikka, mutta 35-vuotias Jens Olsson oli pääosin todella hukassa TPS:n takalinjoilla.

Kuka ikinä Olssonin agentti onkaan, niin hän on palkkansa ansainnut. Olsson sai nimittäin sysisurkean kauden päätteeksi diilin Frölundaan ensi sesongiksi. Todella kunnioitettava suoritus.

2) Dante Salituro, SaiPa

“Dantella riittää Liiga-tasolle liikettä, pelikäsitystä ja taitoa”. Näin SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa kuvaili tiedotteessa Dante Salituroa.

No, ei oikein riittänyt. Tämä tuli nopeasti ilmi. Kolmannessa pelissä peliaikaa tuli enää reilut neljä minuuttia. Lappeenrantalaisten onneksi diilissä oli tryout, mikä mahdollisti sopimuksen purkamisen jo kolmen ottelun jälkeen. 

1) Emil Forslund, SaiPa

SaiPa on perinteisesti onnistunut ulkomaalaishankinnoissa hyvin, mutta tämä kausi ei ollut erityisen mairitteleva. 

Tammikuun lopussa joukkueeseen liittyneen Emil Forslundin Suomen valloituksesta ei jäänyt paljoa jälkipolville kerrottavaa. Se kesti lopulta neljä ottelua, joskin viimeisessä ottelussaan ruotsalainen ei saanut enää lainkaan peliaikaa. 

Forslundin ainoat tilastomerkinnät olivat tehotilaston yksi miinus sekä neljä laukausta. Mitään muuta kerrottavaa vierailusta ei jäänytkään.

Mitä Liigan siirtomarkkinoilla on tapahtunut? Katso tästä kaikki toistaiseksi toteutuneet pelaajasiirrot.

Tagit liiga
4 Shares