6 Shares

Barcelonassa pelaajien ravitseminen on todella tarkkaa puuhaa, mutta jossain asioissa valinnat kohdistuvat luontaisiin vaihtoehtoihin. (Kuva: TT)

Financial Times on tutkinut Barcelonan ravintopuolta.

Seura huolehtii pelaajiensa syömisestä. Vaikka valtaosalla pelaajista on oma henkilökohtainen kokki, niin hän on jatkuvasti yhteydessä seuran oman ravitsemusterapeutin kanssa.

Jättiseurassa touhu on myös todella yksilöllistä ja jokaisella pelaajalla on vähän erilaiset tarpeet. Toinen hikoilee enemmän, toinen polttaa enemmän rasvaa. Niinpä Barcelona tarjoileekin pian jokaiselle pelaajalle personoidun mineraalijuoman puoliajalla.

Barcan lääkärit ovat tehneet yhdessä Gatoraden Sports Science Instituten kanssa kirjan: Sports Nutrition for Football. Kirjan mukaan kofeiini parantaa fyysistä, kognitiivistä ja teknistä suorituskykyä, kuten syöttötarkkuutta. Se suositteleekin teetä tai kahvia harjoitusta edeltävälle aamupalalle sekä kofeiinipitoisia urheilujuomia ottelupäiville. 

Barcelonassa pelaajia rohkaistaan myös juomaan punajuurimehua parantaakseen nitraattitasoja – tämä tarkoittaa kahta shottia ennen peliä. Otteluruuhkien aikana pelaajien pitäisi syödä 100 hapankirskikkaa päivässä.

Vaikka Barcelonalla on käytössään järjettömät resurssit ja käytännössä kaikki on mahdollista, niin toisinaan luontaiset vaihtoehdot ovat niitä parhaita.

6 Shares