3 Shares

Onko olemassa mitään parempaa tuoksua kuin vastaleikatun nurmikon tuoksu? (Kuva: AOP)

Ei ole, ainakaan jalkapallon ystäville.

Tämä tuoksu on valitettavan vähissä tänä päivänä Suomessa, varsinkin pääsarjatasolla.

Syyt ovat tosin ymmärrettävät. Ilmasto-olosuhteet eivät ole eteläeurooppalaiset, joten tekonurmi on se järkevin ratkaisu. Se mahdollistaa pitkän kauden ja olosuhteet ovat aina tasaiset.

Toki luonnonnurmenkin voi saada priimakuntoon, kuten Turussa esimerkillisesti on tehty. Veritas Stadionin viheriö on aina loistavassa kunnossa. Poikkeuksiakin toki on ja Turussakin saadaan venyä parhaimpaan aina keväisin ja syksyisin.

Kotimaisen futiksen lippulaiva HJK on vaihdattanut suunnitelmien mukaisesti nykyään Finnair… Sonera.. Telia 5G… Tai siis nykyisin Bolt Arenan nimellä kulkevan kotikenttänsä pelialustan. 

HJK julkaisi projektin etenemisestä hiljattain tiedotteen.

Alustan asennus on loppusuoralla ja viimeistelytyöt ovat käynnissä. Viisi vuotta vanha alusta vaihtui uutuuttaan vihertävään alustaan.

Eikä siinä mitään. Vanha matto oli jo niin huonossa kunnossa, että päivittäminen uuteen oli välttämätöntä. Tekonurmen käyttäminenkin on HJK:n tapauksessa ihan fiksua, koska alusta on niin kovassa kulutuksessa.

Virhe tapahtui tiedotuksessa.

Klubi julkaisi tiedotteen otsikolla: ”Bolt Arenan nurmi vihertää”.

Tämä vihlaisi syvältä futisfanin sydämestä.

Totta kai alusta vihertää. Se on muovia ja sen saa värjättyä halutessaan vaikka pinkiksi. Se vihertää, vaikka taivaalta sataisi kissoja. 

Kyseessä on TEKOnurmi. Ei nurmi. 

Se ei haise nurmelta. Se ei tunnu nurmelta. Se ei edes oikeastaan näytä nurmelta. Se ei siis ole nurmea. 

Eli termit kuntoon. Bolt Arenan tekonurmen asennus on loppusuoralla, mutta on väärin puhua nurmesta tekonurmen yhteydessä.

Tämä ei siis ole kritiikki tekonurmia kohtaan. Ne ovat erittäin hyviä ratkaisuja Suomen olosuhteissa. 

Kritiikki kohdistuu vain ja ainoastaan tiedotteessa käytettyyn termiin. 

3 Shares