43 Shares

Useat viime kaudella ulkomaisissa sarjoissa kiekkoilleet suomalaispelaajat ovat vielä ilman sopimusta, ja moni heistä saattaa suunnata ensi kaudeksi takaisin Suomeen. Pelimies listasi viisi suomalaispelaajaa, jotka ovat tällä hetkellä Liiga-joukkueiden kiikarissa. (Kuva: AOP)

TOP 5: Nämä tähtipelaajat saattavat palata Liiga-jäille:

5. Mika Niemi

Niemi oli vuosina 2014-2016 Liigan parhaimpia senttereitä, minkä jälkeen hän on pelannut neljä kautta KHL:ää Jokereissa. Hän ei kuitenkaan jatka helsinkiläisseuran riveissä, ja mies tuskin saa uutta sopimusta KHL:stä, sillä Niemen viime kausi oli heikko. Hän pelasi 30 ottelua ja teki vain tehot 2+0. Kokonaisvaltainen pelikin tökki, joten ulkomailta ei ole paljoa kysyntää. Ruotsalais- ja sveitsiläisjoukkueet etsivät kovempia vahvistuksia, joten Liiga on todennäköisin osoite kokeneelle pelimiehelle. Todennäköisimmät joukkueet ovat Ässät, Lukko ja TPS.

4. Vili Saarijärvi

Saarijärvi, 22, on entinen Suomen juniorimaajoukkueiden tähti, joka on pelannut kolme viime kautta Pohjois-Amerikassa farmisarja AHL:ssä. Läpimurto on jäänyt tekemättä, ja hän saattaa nyt hakea vauhtia Euroopasta. Taitava ja liukasliikkeinen puolustaja saattaisi olla kova vahvistus Liigaan, miksi hänelle riittää ottajia. Kovemmissa sarjoissa on tuskin toistaiseksi paljoa kysyntää. Ilta-Sanomien mukaan Saarijärvi on jo tehnyt sopimuksen Lukon kanssa.

3. Otso Rantakari

26-vuotias Rantakari on vielä nuori tapaus, mutta Liigassa mies on ollut tähtipelaajan roolissa jo useamman kauden. Viime kaudella hän pelasi Sveitsissä HC Davosissa ja EHC Biel-Biennessä, ja taiturimainen puolustaja iski 37 ottelussa kovat tehot 11+15=26. Rantakarin ensisijainen tavoite on ulkomailla, mutta Liigan suurimmilla seuroilla on varmasti mahdollisuus taistella hänestä. Jos Rantakari palaa Liigaan, lienee tuleva joukkue Tappara, Kärpät tai HIFK.

2. Olli Palola

Maalitykki Palola ei ole pelannut Liigassa viiteen vuoteen, mutta nyt paluu ei ole pakosta kovin kaukana, sillä 32-vuotiaalla laiturilla on allaan hankala KHL-kausi. Hän pelasi Kunlun Red Starissa 38 ottelua ja teki vain tehot 5+3=8. Palola saattaa saada tarjouksia esimerkiksi Ruotsista, jossa hänet muistetaan hyvin, mutta Liigasta löytyisi varmasti kovapalkkaista ruutua. Paluu Tapparaan on yksi todennäköisimmistä vaihtoehdoista.

1. Petri Kontiola

Kontiola, 35, takoi viime kaudella KHL:ssä Jokereissa 35 tehopistettä, mutta konkarille tuskin tulee enää kovin rahakkaita tarjouksia idästä. Jokereissa jatkaminen on jo poissuljettu vaihtoehto. Viimeksi vuonna 2007 Liigassa pelannut Kontiola saa varmasti tarjouksia Keski-Euroopasta, mutta raha ei liene enää taiturin ykkösmotivaattori, miksi Liiga-seuroilla on aito sauma taistella hänen palveluksistaan. Kontiola on tehnyt KHL:ssä usean miljoonan euron tilin, joten esimerkiksi paluu Tapparaan voisi kuulostaa hyvältä Seinäjoen S-Kiekon kasvatin korvaan.

43 Shares