11 Shares

Monen suomalaisen NHL-pelaajan huippuotteet jäävät liian usein liian pienelle huomiolle, miksi Pelimies haluaa nostaa esiin NHL:n viisi aliarvostetuinta suomalaispelaajaa. (Kuva: TT)

Teimme aiemmin katsauksen historian aliarvostetuimpiin suomalaisiin, mutta tällä kertaa keskitymme tämän päivän NHL-kiekkoilijoihin ja heidän tämän päivän tasoon.

Katso historian viisi aliarvostetuinta suomalaispelaajaa täältä: TOP 5: Historian aliarvostetuimmat suomalaiset NHL-pelaajat

Mutta sitten asiaan. Osa suomalaisista jää pienelle huomiolle pelkästään Pohjois-Amerikassa, mutta jotkut harvat eivät saa tarpeeksi tunnustusta edes Suomessa. Tässä TOP 5 -listassa on huomioitu pelaajan arvostus sekä rapakon takana että Suomessa.

TOP 5: Tämän hetken aliarvostetuimmat suomalaispelaajat NHL:ssä

5. Sami Vatanen

Kesken kauden New Jersey Devilsistä Carolina Hurricanesiin siirtynyt puolustaja Vatanen pelasi vahvaa kautta ennen loukkaantumistaan. Vatasesta tuli Devilsin tärkeimpiä pelaajia, ja hän vakiinnutti paikkansa muun muassa joukkueen ykkösylivoimakentällisessä syrjäyttäen muun muassa P.K. Subbanin ja Will Butcherin. 28-vuotias JYP-kasvatti ehti tehdä Devilsissä 47 ottelussa tehot 5+18=23. Carolina-debyytti on vielä tekemättä loukkaantumisen ja koronavirustauon takia. Vatanen ei kerää hyvistä otteistaan huolimatta suuria otsikoita, ja häntä pidetään usein puhtaana kiekollisena puolustajana, mikä on virhe. Hän on nykyään hyvä pelaaja myös omassa päässä, mistä kertoo muun muassa lähes 22 minuutin jääaikakeskiarvo.

4. Joel Armia

Montreal Canadiensin Armian monipuolisuus on ollut tiedossa jo pitkään, mutta arvostusta ei ole silti tullut tarpeeksi. Entinen taitohyökkääjä on nykyään vahva vääntäjä, joka pelaa kiekottomana esimerkillisesti. Armia on muun muassa alivoimalla elintärkeä ase. Tämän päälle hänen kiekolliset taitonsa ovat tallella, ja mies tekee tulosta hyökkäyspäässä. Tällä kaudella Habsin luottomies on tehnyt 58 ottelussa 16 täysosumaa ja 30 tehopistettä.

3. Aleksander Barkov

Florida Panthersin kapteenia on pidetty jo vuosien ajan koko NHL:n aliarvostetuimpana pelaajana, mutta nykyään valtaosa tietää suomalaissentterin arvon. Varsinkin Suomessa Barkov on äärimmäisen arvostettu pelimies. Pohjois-Amerikassa Barkovin teot eivät ole kuitenkaan niin suuressa huudossa, miksi häntä voidaan pitää edelleen aliarvostettuna pelaajana. Tällä kaudella 66 ottelussa 62 tehopistettä takonut Barkov on kuitenkin NHL:n kymmenen parhaan sentterin joukossa.

2. Juuse Saros

Nashville Predatorsin Saros on tietenkin tunnettu tapaus Suomessa, mutta edes täällä kaikki eivät ole huomanneet nuoren veskarin huippuotteita, ja etenkään rapakon takana Saroksen nimi ei aiheuta suuria hurraa-huutoja. Nyt puhutaan kuitenkin maalivahdista, joka on tällä kaudella syrjäyttänyt Pekka Rinteen Nashvillessa. Saros on pelannut jo 40 ottelua, ja vastuu on kasvanut etenkin kauden toisella puoliskolla. Saros on jo hyvän tason NHL-vahti, ja hän on saattanut ansaita ykkösvahdin paikan lopullisesti.

1. Esa Lindell

Dallas Starsin puolustaja Lindell on kaikin puolin huima pelaaja: hän on kiekollisesti pätevä, älykäs, rauhallinen ja kovaotteinen. Monipuolinen pelaaja ei juuri tee virheitä, ja häneltä ei löydy isoja heikkoja kohtia. Muun muassa Lindellin pakkipari, ruotsalaistähti John Klingberg sanoi Sportsnetin haastattelussa suomalaisen olevan NHL:n aliarvostetuin pelaaja. Starsissa on onneksi huomattu miehen arvo, sillä hän nauttii 5,8 miljoonan dollarin vuosipalkkaa eli lähes saman verran kuin Barkov nauttii Floridassa. Lindell, 25, on tehnyt tällä kaudella 69 ottelussa tehot 3+20=23, joten erinomaisen puolustuspelin lisäksi tulosta syntyy hyökkäyspäässäkin. Mediat Suomessa ja Pohjois-Amerikassa ovat kuitenkin jättäneet miehen hehkutuksen vähemmälle.

11 Shares