13 Shares

Jokerit kasaa mielenkiintoista joukkuetta. Varsinkin hyökkääjien osalta painopiste on kotimaisuudessa ja joukkueesta löytyykin monia mielenkiintoisia pelaajia, joita kannattaa ehdottomasti seurata tarkan suurennuslasin kera. (Kuva: TT)

Varsinkin nämä viisi hyökkääjää kannattaa ottaa seurantaan

Julius Junttila

Sanooko kolmas kerta toden? Julius Junttilalla on luistanut Kärpissä, mutta ei ulkomailla. 

2016-17 visiitti Luleån paidassa ei ollut mairitteleva ja hyökkääjä palasi seuraavaksi kaudeksi Kärppiin. Tuloksena oli todellinen jackpot oululaisten varakapteenina ja seuraavana kautena Junttila suuntasi jälleen ulkomaille, mutta Sibirin visiitti kesti vain viisi matsia ja kausi sujui loppuun Växjössä. 

Viime kaudeksi hän palasi Ouluun ja pelasi jälleen hyvin.

Nyt 28-vuotiaalla hyökkääjällä on viimeisiä saumoja näyttää, että hänestä on kansainvälisen tason pelaajaksi. Paljoa parempaa saumaa siihen ei tule kuin Jokereiden paidassa.

Jordan Schroeder

Tuore hankinta Torpedosta. Ei ole edes Jokereille arkipäiväistä hankkia pelaajia samalla statuksella. 

Amerikkalainen yritti peräti yhdeksän kauden ajan läpimurtoa NHL:ään, mutta vyölle kertyi vain 165 matsia ylhäällä ja 402 farmissa. Sitten hyökkääjä pakkasi laukkunsa ja lähti Euroopan valloitukseen.

Debyyttikausi KHL:ssä oli erinomainen: 60 matsia ja tehot 19+22 Torpedon paidassa. Hän oli joukkueensa paras pistemies.

Odotukset Ilmalassa ovat luonnollisesti huipussaan 29-vuotias amerikkalaista kohtaan. 

Iiro Pakarinen

Suonenjoen mies palasi Suomen kamaralle pelaamaan ensimmäistä kertaa sitten kauden 2013-14. Väliin mahtuu neljä kautta Pohjois-Amerikassa sekä kaksi KHL:ssä.

Viimeisin kausi oli haastava ja Pakarinen pelasi vain 22 matsia Barys Nur-Sultanissa. Fyysisen hyökkääjän riesana on ollut usein loukkaantumisia, mutta niistä pitäisi päästä eroon, jotta ura voi lähteä taas nousuun.

Pakarinen taitaa maalinteon, vaikka suurimmat vahvuudet eivät täysin pisteiden tekemisessä olekaan. Silti häneltä voi hyvillä mielin odotella ainakin parinkymmenen maalin kautta.  

Pakarinen on mielenkiintoinen tapaus. Alla on haastavat vuodet ja erityisesti viimeinen kausi. Nyt ura pitäisi taas saada liitoon 28-vuotiaana.

Henrik Haapala

Haapala pelasi SM-liigan läpi kaudella 2016-17 ja lähti Amerikan valloitukseen, mutta palasi kuitenkin vielä saman kauden aikana Eurooppaan. Sen jälkeen on ollut vaikeampaa. 

LeKin kasvatti sai viimein ehjän kauden alleen. Debyyttikausi Jokereissa tuotti 56 matsissa tehot 6+23. 

Nyt 26-vuotiaalla kiekkoilijalla on iso kausi edessään. Onko Haapalasta ottamaan se seuraava askel urallaan ja löytyykö potkua lähteä tavoittelemaan vielä NHL-unelmaa? Se vaatii nappikauden KHL:ssä.

Saku Mäenalanen

Mäenalasen uralla on tapahtunut paljon lyhyessä ajassa. 2017-18 läpimurto Kärpissä ja MM-kisoihin. 2018-19 kokeilemaan Pohjois-Amerikkaan ja 34 matsia NHL:ssä. 2019-20 Jokereihin, mutta loukkaantumiset riivasivat kaudella.

Mihin suuntaan kookkaan polkukoneen ura taittuu nyt? Viime kausi oli kaikin puolin haastava eikä siihen voi varmasti olla mies itsekään täysin tyytyväinen. 

Potentiaalia on vaikka mihin. Ja 25-vuotias pelaaja on osoittanut pystyvänsä harppaamaan lyhyessäkin ajassa valtavia askeleita. Niiden aika olisi jälleen ensi kaudella. 

Tagit jokerit khl
13 Shares