8 Shares

Yritäpä ottaa pois. (Kuva: AOP)

Venäläinen lätkälähde kertoo, että 41-vuotias Pavel Datsjuk jatkaa uraansa. Tietojen mukaan hän on solminut yhden kauden kattavan sopimuksen KHL-seura Avtomobilist Yekaterinburgin kanssa, jossa kului myös mennyt kausi, tosin loukkaantumisten varjostamana. Tiedossa on kuitenkin mojova palkanalennus, sillä ikämies tienaa kaudesta enää 15 miljoonaa ruplaa, siis vajaat 190 tuhatta euroa. Viime kaudella palkka oli vielä 100 miljoonaa ruplaa, sitä edellisellä SKA Pietarissa 170.

Pikkurahasta tuskin on silti puutetta, sillä pitkän NHL-uransa ajan mies käytännössä printtasi rahaa, nykyrahassa yhteensä yli 90 miljoonan dollarin verran. Tuloissa huippukausi oli 2014-15, jolloin taiturimainen rankkarispesialisti nettosi pyöreät kymmenen miljoonaa. Hän pelasi koko Änäri-uransa Detroitissa, jossa pelejä kertyi vyölle hervottomat 953 ja niissä tehot 314+604=918.

Rahan takia Datsjukin siis tuskin tarvitsee tehdä taikojaan kaukalossa. Enemmänkin kyseessä on paluu juurille: hyökkääjän ura alkoi juuri jekaterinburgilaisessa HK Dinamo-Energijassa, joka pelasi tuolloin kaudella 1997-98 Venäjän silloista pääsarjaa.

Koska kaveri todennäköisesti pelaa lähinnä hyvien aikojen muistoksi, häntä tuskin tippaakaan kiinnostaisi tulla vaikkapa Suomeen. Teimme sen silti: vertailu siitä, millä Liiga-seuroilla voisi teoriassa riittää rahkeet Datsjukiin talouden puolesta. 

Liigassa palkkakuninkaat voivat tienata joissain, joskin harvoissa, seuroissa jopa yli 300 tuhatta euroa. Verotietojen vertailu on kuitenkin vaikeaa kahdesta syystä: verovuodelle voi kertyä pelejä muistakin seuroista ja lisäksi pelaajat voivat tunkea rahaa urheilijarahastoon verovapaasti jopa 50 prosenttia palkasta, maksimissaan 100 000 euroa.

Nämä tiedot on silti yritetty kursia kasaan viimeisimmästä vahvistetusta verotuksesta ja muista lähteistä. Joukkue siis pääsi listalle, jos sen kovatuloisin pelaaja tienasi suunnilleen saman verran tai enemmän kuin Datsjuk tienaa ensi kaudella – toki ehkä muutkin seurat olisivat valmiita raivaamaan budjettiin tilaa, jos sillä voitaisi saada Suomeen Pavelin tasoinen ukko.

Olisihan se hillitöntä jo ihan noin niin kuin vetonaulamielessä.

HIFK

JYP

Kärpät

Pelicans

Tappara

TPS

(Lukko)

(Ässät)

Tagit khl
8 Shares