9 Shares

Jose Mourinholla on valmennusurallaan paljon isoja sulkia hatussa.  (Kuva: TT)

Portugalilaisen valmennusura sai räjähtävän lähdön, kun hän johdatti kotimaansa FC Porton mestarien liigan voittoon. Tämän jälkeen Mourinhon tie vei Chelseaan, jossa oli tuloksena kaksi Valioliigan mestaruutta.

2008 hän meni Interiin, jossa oli jälleen isojen tekojen aika. Inter voitti käsittämättömästi triplan vuonna 2010, mikä oli valtava paukku.

Varsinkin Mestarien liigan voittaminen Interin kanssa oli huima temppu. 

Alkulohkossa joukkue oli toinen Barcelonan jälkeen. Pudotuspeleissä kaatui ensin Chelsea ja sitten puolivälierissä TsSKA Moskova. Välierissä vastaan asettui taas Barcelona.

Inter nappasi avausosasta upean voiton lukemin 3-1. Barca kuittasi toisen osan 0-1, mutta italialaiset etenivät jatkoon yhteismaalein 3-2.

Barcelona oli tuohon aikaan todella dominoiva joukkue Pep Guardiolan alaisuudessa. Esimerkiksi edellisellä kaudella joukkue voitti triplan. 

Miten Inter onnistui tiputtamaan Barcelonan?

Nyt Mourinho on paljastanut salaisuutensa The Coaches’ Voicen Youtube-videolla.

Tässä anti tiivistettynä.

– Keskikenttä oli timantti-kuviossa, jotta Barcelonalla olisi vähemmän tilaa.

– Keskikentän keskusta kommunikoi jatkuvasti vasemman puolustajan kanssa, jotta linjojen välissä operoiva Messi saatiin pysäytettyä. Näin Mourinho loi ”vankilan” Messin nollaamiseksi.

– Henkisesti todella vahvat Thiago Motta ja Esteban Cambiasso tekivät valtavan työn Barcelonan hyökkäysten pysäyttämisessä

– Inter satutti Barcelonaa. Barcelonan laitapuolustajat olivat todella hyökkääviä, joten Inter iski tähän varsinkin oikealla laidallaan. 

– Mourinho oli tunnistanut Barcan vasemman puolustajan Maxwellin heikoksi lenkiksi, joten varsinkin Maicon ja Samuel Eto’o hyödynsivät tätä laitaa. Maxwell ei ollut parhaimmillaan, kun pelin painopiste kääntyi nopeasti omaan päähän, joten Maicon otti tästä kaiken irti.

– Hyökkäyspäässä varsinkin Eto’on rooli oli valtava ja hän teki paljon töitä nopeudellaan. Goran Pandev ja Wesley Snejder tukivat paljon töitä, kun duo nousi hyökkäyskolmannekselle tukemaan hyökkäyksiä. 

Ja loppu on historiaa.

9 Shares