8 Shares

Moni kokenut Veikkausliigan suomalaispelaaja on edelleen ilman pelaajasopimusta viime kauden päätteeksi. Korona on varmasti pistänyt usealla seuralla kaikki neuvottelut jäihin, mutta sarjan alkaessa seurat toden teolla tarvitsevat leveät pelaajaringit. Pelitahti tulee näillä näkymin olemaan nimittäin varsin hurja. (Kuva: AOP)

Alle on listattu nimekkäimmät suomalaispelaajat, jotka ovat vielä Transfermarktin mukaan vapaina agentteina.

5. Amos Ekhalie

IFK Mariehamnin seuraikoni on vielä vapailla markkinoilla. Kenialainen on vaikuttanut Veikkausliigassa niin pitkään, että hänellä on myös Suomen kansalaisuus. Ekhalie on voittanut Grönvittin riveissä sekä mestaruuden että Suomen Cupin.

Ikää keskikenttämiehelle tulee kesän aikana 32 vuotta täyteen. Varmasti käyttökelpoinen rotaatiopelaaja vielä. Pystyy pelaamaan montaa eri roolia.

4. Njazi Kuqi

Tulisieluinen hyökkääjä ei sopinut viime vuonna Helsingin IFK:n prässipainotteiseen pelityyliin. Ei sitten lainkaan. Ikää on mittarissa jo 37 vuotta, mikä näkyy miehen liikkeissä hitautena ja kankeutena. Hänestä tuskin on enää avauskokoonpanon pelaajaksi, mutta vaihtohyökkääjänä Kuqi voisi vielä olla käyttökelpoinen viime hetkien boksipelaajana.

Vielä muutama vuosi sitten Kuqi venytti maaliverkkoja hyvään tahtiin. Voi olla kuitenkin, että arvonsa tuntevalle hyökkääjälle ei löydy enää seuraa liigatasolta.

3. Efran Zeneli

Taitava laitahyökkääjä on ollut jo kolmatta kevättä peräjälkeen tässä samassa tilanteessa. Seuraa ei tahdo löytyä ennen syyskauden pelejä. Viime kaudella hän laajensi rinkiä HJK:ssa, mutta minuutit jäivät loppupeleissä melko vähäisiksi. Ikää entisellä Huuhkaja-pelaajalla on 33 vuotta.

CV on kova, mutta mahdolliset seuravaihtoehdot taitavat olla vähissä. Zeneli on jättänyt vuosien saatossa liigaan kuitenkin niin ison jäljen, joten toivotaan, että hän löytää vielä paikkansa.

2. Akseli Pelvas

Monipuolinen konkari pystyy pelaamaan hyökkäyksessä montaa eri pelipaikkaa. Pelvas teki viime vuosikymmenellä neljästi yli kymmenen liigamaalia yhden kauden aikana. Viimeksi hän onnistui tässä vuoden 2017 HJK:ssa. Pari viime kautta ovat olleet kuitenkin rikkonaiset ja maaliköyhiä.

Miehellä on ikää vasta 31 vuotta, joten ainakin pariksi kaudeksi hänelle luulisi löytyvän melko isokin rooli jonkin pienemmän seuran hyökkäyksessä.

1. Mika Ojala

FC Interin seuraikoni oli viime vuosikymmenellä kovimpia pisterohmuja keskikenttäpelaajista. Osoitti viime kaudella, että pystyy tekemään vielä tulosta, vaikka alla oli huippuvaikea vuosi.

Ojala tietää arvonsa, mikä oli varmasti osasyy siihen, miksi neuvottelut Interin kanssa menivät jäihin. Joku seura saa Ojalasta vielä kovan pelimiehen itselleen. Löytyykö uusi seura Suomesta vai ulkomailta, se nähtäneen ennen syksyä.

8 Shares