2 Shares

Veikkausliigassa viime kaudella edukseen esiintyneistä ulkomaalaisvahvistuksista varsin moni on Transfermarkt -sivuston mukaan vielä ilman pelaajasopimusta. Listasimme viisi nimeä, joille esimerkiksi voisi olla varmasti käyttöä myös kaudella 2020 Veikkausliigassa. (Kuva: AOP)

5. Simon Silverholt

Liukas ja taitava ruotsalainen teki IFK Mariehamnille kahden viime kauden aikana 44 sarjaottelussa yhdeksän osumaa. Olisi mielenkiintoista nähdä 26-vuotias hyökkääjä jonkin toisen liigaorganisaation paidassa. Potentiaalia kymmenen maalin mieheksi löytyy.

4. Taye Taiwo

35-vuotias entinen maailmantähti on kirmannut Vekkausliiga-viheriöiden vasenta laitaa jo neljällä kaudella viimeisen viiden vuoden aikana. Viime kausi Rovaniemellä ei ollut häneltä enää samanlaista dominointia, kuin esimerkiksi HJK:ssa 2016, mutta viihdearvoltaan lihaskimppu on edelleen näkemisen arvoinen kaveri. Edelleenkään en haluaisi olla muurimiehenä, kun nigerialainen on vapareissa pallon takana.

3. Reuben Ayarna

34-vuotias ghanalainen on viihtynyt Suomen kentillä jo nelisen kautta. Viime kaudella hän oli yksi KuPS:n mestaruusjoukkueen palasista. Ayarna on ehdottomasti kelvollinen keskikenttäpelaaja, joka mahtuisi valtaosassa Veikkausliiga-seuroista avauskokoonpanoon. Hänestä voisi hyvällä omatunnolla käyttää sanaa vahvistus.

2. Hendrik Helmke

Brasilialais-saksalainen keskikenttäpelaaja on kiertänyt vuosien saatossa jo neljässä eri Veikkausliiga-seurassa. Sarjan isoimmista seuroista ei ole kuitenkaan vielä kokemusta.

Helmke on näyttävä pelaaja, joka todistetusti pystyy tekemään tehoja sekä maalien että syöttöjen muodossa. Viime kaudella KPV-paidassa maaleja syntyi neljä. Ikää Helmkellä tulee kesällä mittariin 33 vuotta.

1. Gael Etock

Legendaarisen La Masian kasvatti osoitti jo kaudella 2017 JJK:n paidassa, että maalinteko onnistuu häneltä luonnostaan. Tuolloin tuloksena oli 11 liigamaalia. Viime kaudella 26-vuotias kamerunilainen venytti verkkoja FC Lahden paidassa viidesti yhteensä 17 liigaottelussa.

2 Shares