10 Shares

Maurizio Sarri on melkoinen poikkeus nykyajan huippumanagereiden joukossa. (Kuva: AOP)

61-vuotias italialainen on kulkenut poikkeuksellisen pitkän tien huipulle. Hänen valmennusura alkoi jo vuonna 1990 ja vasta vuonna 2015 hän saavutti ensimmäisen todellisen huippupestinsä Napolin peräsimessä. Kolmen erinomaisen kauden jälkeen tie vei Chelseaan, jossa hän johdatti lontoolaiset Eurooppa liigan voittoon.

Cehlseassa vierähti kuitenkin vain vuosi, kunnes hän palasi kotimaahansa ja tällä kertaa Juventuksen peräsimeen viime kesänä.

Jälki Juventuksessa on ollut todella vahvaa: 37 peliä: 27 voittoa ja vain viisi häviötä.

Sarri on kuitenkin tullut erinomaisia tuloksia enemmän tunnetuksi erityisesti yhdestä poikkeuksellisesta tavastaan.

Sarri on nimittäin poikkeuksellisen kova tupakoitsija.

– Poltan 60 savuketta päivässä, mikä on todennäköisesti liian paljon, italialainen on kertonut.

– Minun ei juurikaan tarvitse polttaa kesken pelien, mutta heti sen jälkeen se on välttämätöntä.

Sarri oli kuitenkin tuttu näky kessu huulessa Napolissa ja tätä ennen Empolissa. Englannissa hän oli suurien haasteiden edessä, sillä sauhuttelu oli kielletty Valioliigan kentillä. 

Italian lainsäädännön mukaan Sarri ei saanut polttaa Italiassa harjoituksissa. Ratkaisu: Napoli rakensi hänelle oman tupakointitilan.

Napolin aikoina päävalmentaja matkusti esimerkiksi 500 kilometrin päähän vieraspeliin junalla, kun taas muu joukkue matkusti lentäen. Syy oli selvä: Sarri pystyi röökaamaan junassa.

Vuonna 2016 Sarri joutui katsomoon kesken ottelun AC Milania vastaan. Mitä päävalmentaja teki ensimmäisenä katsomossa? Pisti tupakiksi tietenkin.

Sarri on monilta osin muutenkin niin sanottu vanhan liiton mies. Hänen pitää esimerkiksi käyttää seuran pukua, vaikka hän on mieltynyt enemmän tuulipukuun.

– En haluaisi pitää Juventuksen pukua kentällä. Kentän ulkopuolella, kun edustan Juventusta, minun on käytettävä sitä ja se on kirjoitettu sopimukseeni.

– Tärkeä asia minun iässäni on, että minua ei pyydettäisi olemaan alasti.

10 Shares