7 Shares

Kotimaiselta urheilukentältä löytyy toinen toistaan upeampia logoja, jotka pitävät sisällään valtavasti historiaa. (Kansikuva: AOP)

Nyt ei kuitenkaan keskitytä niihin. Nyt otetaan suurennuslasin alle kotimaisten urheiluseurojen rumimmat logot. Tällä kertaa ei kajottu alasarjoihin, vaan pysyttelimme kolmella korkeimmalla sarjatasolla.

Mitään absoluuttista mittariahan hienouteen ei ole, vaan kyseessä on täysin toimittajan mielivaltainen näkemys.

5. FPS

FPS on huomattavasti perinteisempi seura, mutta logon rumuutta se ei silti poista. FPS:n logosta tulee mieleen yläasteen ATK-tunnit ja paintilla harjoittelu. Ruma fontti ja paljon kaikkea isketty vain päällekkäin. Symmetria loistaa poissaolollaan. Erikoinen hässäkkä.

Jos et näe kuvaa, niin voit katsoa sen tästä.

4. Kemi City FC

Kemiläisellä futiksella on kummallinen historia ja Kemi City FC on luonnollinen jatkumo sille. Pääsarjassakin pelannut PS Kemi ajautui taloudellisiin haasteisiin ja toiminta ajettiin alas. 

Tilalle perustettiin kunnianhimoinen Kemi City FC. Joukkueen taustalla on ulkomaalaisia tahoja ja tähtäin on vaatimattomasti kansainvälisillä kentillä. Tulevalla kaudella joukkue pelaa Kakkosessa.

Hanke vaikuttaa erikoiselta aina logosta lähtien. Tai ilmeisesti viisisakaraisen räpellyksen on tarkoitus esittää logoa. Mitään tolkkua siitä ei ota.

Jos et näe kuvaa, niin voit katsoa sen tästä.

3. ETTA

Lentopallossa on paljon surkeita viritelmiä logoina ja ETTA on malliesimerkki tästä.

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan joukkueen logo on erittäin kummallinen. Mitä sen on tarkoitus esittää? Lentopalloa? 

Etta on oululaiseen kantasanastoon kuulunut lainasana ruotsin kielestä, joka kuvaa joukon ykköstä. Miten tämä liittyy logoon?

Vaikka logoa yrittää katsoa miten päin ja löytää jotain logiikkaa, niin ei se vain onnistu.

Jos et näe kuvaa, niin voit katsoa sen tästä.

2. Team Lakkapää

Jatketaan lentopallon parissa. Perungan Pojat pelaa Mestaruusliigaa Team Lakkapään nimellä yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Toivottavasti yhteistyösopimus tuo valtavasti rahaa kassaan. Täysin firman nimellä ja logolla pelaaminen on todella muovista ja sivuuttaa kaikki mahdollisuudet perinteisiin.

Yhteistyösopimuksia, merkittäviäkin sellaisia, voisi toteuttaa tyylikkäästi.

Jos et näe kuvaa, niin voit katsoa sen tästä.

1. JJK

Toisinaan vähemmän on enemmän. Ilmeisesti Jyväskylässä ei ole osattu valita, että minkälainen logo otettaisiin, niin onpa sitten otettu kaikki. Logosta löytyy isoa fonttia, ympyrää, viivaa, kaupungin nimeä, football clubia ja kaiken kruunaa kettu.

Viidesosa sisällöstä olisi riittänyt aivan hyvin. Kaikkea ei tarvitse änkeä samaan logoon. Nyt logo on yksinkertaisesti todella ruma. Simppelimpi versio olisi huomattavasti komeampi.

Tämä sekametelisoppa ansaitseekin piikkipaikan.

Jos et näe kuvaa, niin voit katsoa sen tästä.

7 Shares