5 Shares

Suomen kiekkomaajoukkueella on pitkä ja värikäs historia, johon mahtuu kymmeniä kansainvälisen huipputason pelaajia. Pelimies rakentaa näistä pelaajista kaikkien aikojen leijonaryhmän. (Kuva: TT)

Neliosaisen juttusarjan ensimmäisessä osassa paljastetaan Leijonien kaikkien aikojen tähdistöjoukkueen neloskenttä (kolme hyökkääjää, kaksi puolustajaa). Valinnoissa on painotettu pelaajien pitkäaikaista työtä Suomen maajoukkueen eteen, joten näin ollen joukkueeseen ei pääse mukaan vain yksittäisten hyvien arvokisojen ansiosta.

Teimme aiemmin tähdistöjoukkueen Liigan 2000-luvun ulkomaalaispelaajista. Näet joukkueen täältä: Liigan 2000-luvun ulkomaalaisten tähdistöjoukkue: Eric Perrin on ainoa oikea vaihtoehto ykkösen keskelle

Leijonien kaikkien aikojen joukkueen neloskenttä:

OP: Hannu Virta

Neloskentän ensimmäiseksi puolustajaksi nostetaan Hannu “Hantta” Virta, joka pelasi Suomen paidassa seitsemät aikuisten MM-kisat. NHL:ssäkin pelannut TPS-legenda oli aina isossa roolissa Leijonissa, ja hän pääsi pelaamaan Suomen paidassa myös olympialaisissa, World Cupissa ja Canada Cupissa. Virta kuului myös vuoden 1995 MM-kultajoukkueeseen. Vuotta myöhemmin hän voitti MM-kisoissa puolustajien pistepörssin iskettyään kuudessa ottelussa tehot 0+6.

VP: Pekka Rautakallio

Virran pakkipariksi laitetaan Ässien ja HIFK:n kulttipelaaja Pekka “Rocky” Rautakallio, joka pelasi pakkiparinsa tavoin seitsemät aikuisten MM-kisat. Rautakallio debytoi Leijonissa jo 1970-luvun alussa. Hän ei päässyt juhlimaan mestaruuksia Suomen paidassa, mutta puolustaja oli vuosien ajan iso tähti kansainvälisillä kentillä.

OLH: Mika Nieminen

Neloskentän oikeaan laitaan lyödään tamperelainen Mika Nieminen, joka pelasi maajoukkueessa 208 ottelua ja teki 177 tehopistettä. Nieminen on yhä Leijonien kaikkien aikojen pistepörssin kolmantena. Lähes koko 1990-luvun Leijonien kantaviin voimiin kuulunut laituri voitti muun muassa maailmanmestaruuden 1995 sekä kaksi olympiamitalia.

KH: Janne Ojanen

Tappara-legenda Janne Ojanen pelasi Leijonissa yli 15 vuotta, ja hän oli voittamassa Suomelle muun muassa historiallista olympiahopeaa 1988 sekä historiallista MM-kultaa 1995. Sentteri pelasi Leijonissa yhteensä 205 ottelua teki 124 tehopistettä.

VLH: Esa Peltonen

Tamperelaisduon rinnalle haetaan entinen HIFK-tähti Esa Peltonen, joka pelasi Leijonissa 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla. Hyökkääjä pelasi Suomen paidassa yhteensä huimat 277 ottelua, jolla hän on Leijonien kaikkien aikojen ottelutilaston kolmantena. Pisteitäkin syntyi mukavaan tahtiin, sillä Peltonen takoi leijonaurallaan 93 täysosumaa ja 142 tehopistettä.

5 Shares