14 Shares

Jääkiekossa on pidempään ollut käynnissä jo sukupolvenvaihdos, kun nuoremmat päävalmentajat valtaavat estradia. Sama trendi on koskenut Liigaakin. Moni joukkue luottaa suhteellisen nuoreen osaamiseen. (Kuva: AOP)

SM-liigassa onkin melkoinen kirjo päävalmentajia. Ketkä ovat sarjan tyylikkäimmät päävalmentajat ensi kauden koutseista? 

Pureuduimme nyt tähän aiheeseen. Mitään absoluuttista mittaria tyylikkyyteen ei ole, joten kyseessä on toimittajan mielivaltainen näkemys. Tässä painottuu valmentajan erityisesti valmentajien käytös, olemus ja ulosanti.

5. Jussi Tapola, Tappara

Tapola on 45-vuotiaana vielä nuori päävalmentaja, mutta on silti keitetty jo monissa liemissä. Johdatti Tapparan ensimmäisen kerran mestariksi jo keväällä 2016. Modernin päävalmentajan perikuva. Hoitaa hommansa tyylikkäästi ilman mitään turhaa hämminkiä.

4.Ari-Pekka Selin, Ässät

Atu Selin on tyylikäs herrasmies. 57-vuotiaalla päävalmentajalla on jo sen verran kilometrejä mittarissa, että veri ei turhaan vapise ja pää pysyy viileänä tiukoissakin paikoissa. Suoraselkäinen valmentaja, ei turhaan kiertele.

3. Jouko Myrrä, Ilves

Mies, joka on futismaailman tyylikkäimmän valmentajan eli Pep Guardiolan kaksoisolento, on pakko olla listalla mukana. 51-vuotias Myrrä nousi yhtäkkiä pinnalle viime kaudella, kun hän otti tamperelaislauman komentoonsa syyskuun lopussa. Myrrä klaarasi homman kuitenkin hienosti eikä sädekehään tullut pienintäkään kolhua. Tyylikkäästi hoidettu.

2. Mikko Manner, Kärpät

Manner ei pidä turhaa melua itsestään, vaan antaa tekojensa puhua puolestaan. Hänen aikanaan imu Kärppiin on ollut niin valtaisaa, että päävalmentajan on pakko tehdä todella paljon oikeita asioita. 

Manner ei ikinä keksi tekosyitä, vaan sanoo miten asiat on ja antaa usein tunnustusta vastustajillekin. Se tuntuu olevan monille usein liian haastavaa.

1. Jussi Ahokas, KooKoo

Onko Ahokkaan tukka ikinä huonosti? Jos on, niin siitä ei taatusti ole todisteita. KooKoon päävalmentajan tukka on nimittäin aina viimeisen päälle kunnossa. 

Ahokas puhuu myös todella matalalla äänellä, joten hänen viestinsä menevät perille ilman huutamistakin. Harvinaisen karismaattinen valmentaja.

Ahokkaalla on mittarissa vasta 39 vuotta, mutta olemuksen perusteella ikää voisi olla parikymmentä vuotta enemmän. Eikä tämä ole lainkaan huono asia. 

Tagit liiga
14 Shares