24 Shares

Gary Bettman kätteli tuoretta KAKKOsvarausta viime kesän draftissa. (Kuva: AOP)

NHL on suomalaisen jääkiekkoyleisön keskuudessa melkein yhtä suosittu sarja kuin kotoinen Liiga. Huippusarjan komissaari Gary Bettman välitti tiistai-iltana Suomen aikaa ilosanoman, joka kantautui toki myös Pohjolaan: kautta jatketaan myöhemmin kesällä 24 joukkueen pudotuspelien merkeissä!

Aikataulusta tiedetään tässä vaiheessa vain se, että harjoitusleirit alkavat aikaisintaan heinäkuun alussa ja siitä kenties parin viikon kuluttua voidaan pelata. Pelejä tullaan siis pelaamaan varmasti tiukalla tahdilla.

Jatkon rakenne on sellainen, että konferenssien neljä parasta jatkavat suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle, kun taas ensimmäisellä kierroksella kisaavat konferenssien sijoilla 5.-12. majailevat joukkueet paras viidestä -systeemillä. Loput päättävät kautensa runkosarjaan. Konferenssifinaalit ja finaalit pelataan tutusti paras seitsemästä -sarjoina.

Nämä ovat muutamat niistä asioista, joita Pelimies.com odottaa kuumeisesti Änärin playoff-kev… -kesältä!

Patrik Laineen parta

Patrik Laineen tuuhea playoff-parta olisi hienoa nähdä tänä vuonna. Sänki ei riitä, kansa vaatii risupartaa! Tämä edellyttää etenemistä mahdollisimman pitkälle. Jets oli myötätuulessa sarjan jäädessä tauolle, mutta mitä lienee lentokelistä jäljellä useamman kuukauden odotuksen jälkeen? Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuu Calgary Flames, joka on suorittanut tasaisen vahvasti koko kauden.

Kevättä rinnassa Brad Marchandilla

Bostonin Marchand on rakastettu ja vihattu pelaaja, joka tunnetaan paitsi kyvyistään pistelinkona myös monista erikoisista tempauksista. Yksi niistä on vastustajajoukkueen pelaajan estoton lipominen. Kohteeksi joutuneista/päässeistä tunnetuin tapaus on Ryan Callahan, joka sai kieltä pudotuspeleissä 2018, mutta myös muun muassa Leksa Komarov on päässyt tekemään intiimiä tuttavuutta Marchandiin. Haluamme nähdä lisää kaukalorakkautta!

Kannu Suomeen

Sanomattakin on selvää, että toiveissa on suomalainen Stanley Cup -voittaja. Himoitun pytyn on voittanut vasta 12 suomalaista, joista viimeisin on kolmen vuoden takaa. Ehkä tämän kauden päätteeksi voitaisi saada parikin uutta nimeä listalle kerralla? Se tulisi kyseeseen siinä tapauksessa, että Colorado Avalanchen väkevä nippu menisi päätyyn asti ja sekä Mikko Rantanen että Joonas Donskoi pääsisivät nostamaan pyttyä? Heidän ohellaan vahvimpia kandidaatteja ovat St. Louis Bluesin Niko Mikkola ja Ville Husso sekä tietysti Boston Bruinsin muuri Tuukka Rask, joka ei tosin olisi uusi voittaja.

Lue myös: Kuka on seuraava suomalainen Stanley Cup -voittaja? – Tässä todennäköisimmät vaihtoehdot

Tagit NHL
24 Shares