6 Shares

NHL ilmoitti hiljattain paluusuunnitelmistaan. Tämä tarkoittaisi pelien jatkumista myös Leo Komaroville, joka on viettänyt tauon Suomessa. (Kuva: AOP)

Suomalaisen paluu kotimaahan meni tosin täpärälle.

– Oltiin Calgaryssä, kun tuli ilmoitus, että pelit keskeytetään. Päästiin himaan [New Yorkiin] ja oltiin viikko oikeastaan täysin kotona, vaimo oli ostanut ruuatkin valmiiksi, Komarov kertoo NordicBetin blogissa.

– Sitten tuli ilmoitus, että päästään Suomeen jos halutaan, ja vähän tuurillakin päästiin viimeisellä Finnairin lennolla Suomeen. Sitten oltiin kaksi viikkoa Espoossa karanteenissa, ja sen jälkeen pikkuhiljaa alettiin elää normielämää, sen mitä nyt on pystynyt. 

Nyt NHL on julkaissut jatkosuunnitelmiaan. Kautta jatkaa 24 joukkuetta. Molempien konferenssin neljä kärkijoukkuetta pääsee suoraan 16 parhaan joukkoon. Konferenssien sijoilla 5-12 olevat joukkueet pelaavat paras viidestä -järjestelmällä karsintakierroksen varsinaisiin pudotuspeleihin.

Komarovin New York Islanders saa vastaansa Florida Panthersin.

– NHL-päättäjät varmaan lähinnä tietää, miten tullaan pelaamaan. Minusta se on tällaisena kautena aika sama, olisiko pleijareissa 16, 24 tai kaikki joukkueet, kun samassa veneessä tässä ollaan.

Yleisöä halliin ei kuitenkaan pääse, vaan matsit pelataan tyhjien katsomoiden edessä. Pelikaupunkejakin tulee olemaan vain kaksi.

– Olen toki pelannut aikoinaan halleissa, joissa on ollut tosi vähän katsojia. Ehkä se on ollut vähän samantyyppistä kuin nyt… mutta kyllähän yleisöstä tietenkin ekstrafiilinkiä saa, vaikka porukkaa olisi vähänkin. Mutta nyt ei ole vaihtoehtoja. 

– Ja nythän kotiedun kannalta ei muutenkaan olisi niin suurta merkitystä, jos ja kun tullaan pelaamaan jopa ei-NHL-kaupungeissa. Turnausmuotoiset pelit on varmasti ainoa järkevä vaihtoehto, tuskin näillä rajoituksilla pystyttäisiin pelaamaan, jos koko ajan pitäisi lentää edestakaisin. 

Mitään sisäpiiritietoa Komarovilla ei kauden jatkumisesta ole, vaan pelaajat ovat käytännössä mediatietojen varassa. 

– Me saadaan samat tiedot kuin media, mutta paria tuntia aiemmin. Juuri tänään katsoin itsekin uutisista, että kesäkuussa alettaisiin sallia pienryhmäharjoittelua. Mutta ei siinä ihmeempää, mennään takaisin sitten kun käsky käy.

Suomalaishyökkääjä on viihtynyt tauon aikana kotonaan Espoossa. Harjoittelu on luonnistunut varsin hyvin, vaikka jäälle ei olekaan päässyt. 

– Ihan hyvin on pystynyt kuntoilemaan. Yläkerrassa on nyt tarvitttavat vehkeet, ja urheilukentillä on jonkin verran tullut käytyä. Samoin golfia jonkin verran.

Komarov on löytänyt itselleen myös uuden harrastuksen. 

– Olen innostunut sauvakävelystä. Aika myöhään olen käynyt, lapsen nukuttamisen jälkeen, niin hyvin on ollut tilaa, suomalainen hymyilee.

6 Shares