3 Shares

Moni futiksen supertähti on pelannut urallaan sellaisissa joukkueissa, jotka eivät välttämättä ole nousseet erityisesti esiin. Monella pelaajalla nousu huipulle vaatii useita yrityksiä, kunnes se sopiva polku löytyy. (Kuva: AOP)

Tässä pelaajia, joiden aiempia seuroja ei moni muista.

Mohamed Salah, Chelsea

Salah siirtyi lontoolaisten riveihin Baselista kaudelle 2013-14. Hintalappu oli 16,5 miljoonaa euroa. Hyökkääjä ei kuitenkaan saanut Chelseassa kunnon näyttöpaikkaa ja jo seuraavan kauden hän vietti lainalla Fiorentinassa. Kausi 2015-16 vierähti vastaavasti lainalla AS Romassa, kunnes hän siirtyi joukkueen riveihin pysyvästi. 

Chelsealla oli melkoinen helmi käsissään, josta Liverpool saa nauttia tällä hetkellä. Pool hankki Salahin 42 miljoonalla eurolla kesällä 2017. Egyptiläinen on pelannut Liverpoolissa 100 matsia Valioliigassa ja tehnyt 70 maalia.

Gerard Pique, Manchester United

Pique on syntynyt Barcelonassa ja seuran oma kasvatti, mutta ensimmäisen ammattilaissopimuksensa hän teki Manchester Unitedin kanssa. Vuonna 1984 syntynyt puolustaja vietti Manchesterissa vuodet 2004-08, vaikka kävikin Real Zaragozassa lainalla 2006-07.

Unitedissa vyölle tuli Valioliigan ja Mestarien liigan voitot ennen kuin hän palasi Barcelonaan kesällä 2008 reilun viiden miljoonan euron siirtosummalla. 

Eden Hazard ja Pierre-Emerick Aubameyang, Lillle

Hazard nousi huipulle Lillessä, jossa hän vietti vuodet 2007-12. Kaudella 2009-10 Lillellä oli käsittämätöntä taitoa hyökkäyspäässä, kun Aubameyang siirtyi seuraan lainalle AC Milanista. Aubameyang ei saanut AC Milanissa kunnon mahdollisuutta, vaan vietti lainapelaajan elämää kunnes siirtyi Saint-Etienneen kaudella 2010-11. Loppu on niin sanotusti historiaa.

Harry Kane, Leicester

Harry Kane on yksi maailman parhaimpia hyökkääjiä tällä hetkellä. Hän oli itseasiassa nuoruudessaan Arsenalin akatemiassa, mutta sai lähteä, koska hän oli vähän tukeva eikä erityisen urheilullinen. Tämä päätös saattaa kaduttaa Arsenalissa tällä hetkellä.

Kane päätyi muutaman mutkan kautta Tottenhamiin, mutta tie Valioliigaan oli aluksi tukossa. Hyökkääjä kävikin 19-vuotiaana lainalla Leicesterissä kaudella 2012-13. Mestaruussarjassa kertyi 13 ottelua, joissa maaleja syntyi kaksi. 

Edinson Cavani, Palermo

Cavani siirtyi Euroopassa ensimmäisenä Palermoon tammikuussa 2007 vajaan viiden miljoonan euron siirtosummalla. Uruguaylainen pelasi Palermossa reilun kolmen kauden aikana 109 matsia, jossa täysosumia syntyi 34. Kaudeksi 2010-11 Cavani siirtyi Napoliin, jossa hän viimeisteli heti avauskaudellaan 26 täysosumaa.

Arjen Robben, Chelsea

Robben profiloitui todella vahvasti Bayern Münchenin mieheksi vietettyään siellä uransa viimeiset kaudet 2009-10. Kaikki eivät välttämättä muista, että hollantilainen pelasi Real Madridissa tätä edeltäneet kaudet 2007-09 ilman mairittelevaa menestystä.

Tätä ennen Robben pelasi Chelseassa kolme kautta. 67 matsia Lontoossa tuottivat yhteensä 15 maalia Valioliigassa. 

Fernando Torres, AC Milan

Torresista tulee ensimmäisenä mieleen luonnollisesti Atletico Madrid, Liverpool ja Chelsea. Upean uran pelanneen hyökkääjän CV:stä löytyy kuitenkin myös visiitti AC Milaniin. Tämä tapahtui kaudella 2014-15, kun hänellä oli diili Chelsean kanssa. Torres pelasi AC Milanin paidassa kymmenen matsia ja teki yhden maalin.

Mesut Özil, Schalke 04

Özil siirtyi Schalken organisaatioon 17-vuotiaana. Hän pelasi Schalken riveissä lopulta 1,5 kautta Bundesliigassa 2006-08, kunnes siirtyi Werder Bremeniin tammikuussa 2008. Bremen maksoi Özilistä viisi miljoonaa euroa.Real Madrid nappasi lopulta Özilin 18 miljoonalla eurolla kesällä 2010. 

Luis Suarez, FC Groningen

FC Groningen oli Suarezin ensimmäinen seura Euroopassa kaudella 2006-07. Suarez pelasi Groningenin riveissä vain yhden kauden viimeistellen 10 maalia 29 matsissa ennen kuin siirtyi seuraavaksi kaudeksi Ajaxiin.

Groningen maksoi Suarezista 0,8 miljoonaa ja myi hänet Ajaxiin 7,5 miljoonalla eurolla.

3 Shares