6 Shares

Vaikka käynnissä on täysin poikkeuksellinen aika, niin Liigassa on tehty toukokuussakin todella mielenkiintoisia hankintoja. (Kuva: AOP)

Koronavirus sekoitti urheilumaailman täysin, joten kuluvana vuonna siirtomarkkinoilla on ollut hieman hiljaisempaa kuin muina vuosina. Tästä huolimatta Liiga-joukkueet ovat haalineet riveihinsä varsinkin mielenkiintoisia ulkomaalaisia pelaajia.

Tässä Liigan parhaat hankinnat toukokuun osalta.

5. Vili Saarijärvi, Lukko

Saarijärven perässä oli useampi Liiga-seura, mutta Lukko valikoitui osoitteeksi. Omaa todella paljon potentiaalia, mutta kehitysaskeleita onkin otettava. Kahden vuoden diili on Lukon kannalta erinomainen asia. 23-vuotiaalla pakilla on mahdollisuuksia nousta jopa sarjan kärkipakeiksi. 

4. Michal Moravcik, Tappara

Moravcik on erittäin mielenkiintoinen hankinta. Pelasi Tshekin maajoukkueessa MM-kisoissa kahtena edellisenä vuotena. Kookas ja erittäin monipuolinen pelaaja. Istunee Tapparaan kuin nenä päähän. Ikää mittarissa 25 vuotta, mutta omaa kokemusta jo Tshekin pääsarjastakin 250 ottelun edestä. 

3. Andrei Karejev, TPS

Todella hyvältä vaikuttava hankinta. Debytoi KHL:ssä jo 20-vuotiaana kaudella 2014-15. Esiintynyt KHL:ssä äärimmäisen hyvin. Esimerkiksi kaudella 2016-17 Neftekhimikissä torjuntaprosentti oli 94,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,88. Viime vuosina pelimäärät jäivät varsin vähiin, vaikka tilastot ovat todella vakuuttavat. Kolme edellistä kautta sujuivat Ufassa.

Erkka Westerlund toimi Karejevin päävalmentajna kaudella 2017-18. Nykyään Westerlund toimii TPS:n urheilun johtoryhmän puheenjohtajana.

2. Daniel Audette, Lukko

Kun katsoo vuodesta 2017 Lukon urheilujohtajana toimineen Kalle Sahlstedtin hankintoja, niin odotusarvo on aina uuden pelaajan kohdalla todella korkea. Sama koskee hiljattain joukkueeseen liittynyttä Daniel Audettea. 

Seuran tiedotteessa Sahlstedt kehui Audettea peliätekeväksi sentteriksi, jolla on huipputasoa oleva pelisilmä. Sahlstedt odottaa Audetten olevan Liigan kärkisenttereitä tulevalla kaudella.

Harvaa pelaajaa ei kehuta omissa tiedotteissa, mutta Sahlstedtin tapauksessa sanoilla on paljon painoarvoa. Miehen meriitit ovat niin kovat.

24-vuotiaan Audetten neljä edellistä kautta sujuivat AHL:ssä. Päättyneellä kaudella 58 ottelun saldona oli tehot 13+25. Yhteensä AHL-matseja on kertynyt 264, joissa on syntynyt mukavat 136 pistettä.

1. Jarno Koskiranta, SaiPa

Tästä ei ole kahta sanaa. Jarno Koskiranta oli käsittämätön ryöstö SaiPalta.

Melkein ihan sama mikä Koskirannan hintalappu on, niin hän tulee olemaan jokaisen pennin arvoinen. SaiPan kannalta myös kolmen vuoden diili on hyvä asia, sillä 33-vuotiaalla sentterillä on hyviä pelivuosia jäljellä. 

Koskiranta kiekkoili edelliset seitsemän kautta KHL:ssä erittäin hyvällä menestyksellä. Hänellä olisi ollut vielä annettavaa kovemmissakin sarjoissa ja joukkueissa, mutta päätti palata Lappeenraantaan perhesyistä. Varsinkin Liigassa hän olisi mahtunut avainrooliin mihin tahansa seuraan.

Koskiranta nostaa jo yksin koko SaiPan profiilia huomattavasti. Kyseessä on erittäin monipuolinen, tunnollinen ja esimerkillinen pelaaja, jonka arvoa ei mitata vain tehopisteissä.

Mitä Liigan siirtomarkkinoilla on tapahtunut? Voit tsekata kaikki toteutuneet siirrot tästä.

6 Shares