5 Shares

Liigan alkuun on vielä reilusti aikaa, mutta ryhmät alkavat jo hahmottua. Otimme ne nyt suurennuslasin alle. (Kuva: AOP)

Arvostelimme jokaisen tämän hetkisen kokoonpanon. Muutoksia tulee toki vielä paljon ja voimasuhteet voivat muuttua paljon. Erityisesti nyt, kun joukkueet ovat täysin erilaisessa tilanteessa koronan takia. Monet panttaavat hankintoja loppukesään tai alkusyksyyn.

Tässä jokaisen joukkueen tämän hetkiset arvosanat kokoonpanojen mukaan.

HIFK: 9

Helsingissä on pullat hyvin uunissa tällä hetkellä. Joukkue ei ole tehnyt vielä paljoa hankintoja, mutta tässä tilanteessa niihin ei ole ollut vielä tarvettakaan. Rosteri on hyvässä iskussa: jokaiselle pelipaikalle löytyy laadukkaita pelaajia. Hankintoja on varmasti tulossa ennen kauden alkua, mutta jo nykyisellä ryhmällä kelpaisi lähteä pelaamaan.

HPK: 9

Hämeenlinnassakin voidaan olla luottavaisin mielin. Vaihtuvuutta on ollut varsin reilusti, mutta avainpelaajat ovat pysyneet Kerhossa. Valtteri Puustinen, Markus Nenonen, Jere Innala, Elmeri Eronen ja kumppanit ovat laadukkaita pelaajia Liigaan ja HPK saa jalkeille erittäin kilpailukykyisen joukkueen.

Ilves: 7

Ilveksellä on ollut massiiviset lähtijät. Puolustuksen suhteen tilanne on varsin hyvä, mutta hyökkääijssä on ollut iso kato. Eemeli Suomen harteilla lepää poikkeuksellisen paljon: jos kippari lähtee, niin kuoppa on valtavasti syvempi. Potentiaalisia pelaajia on toki paljon, mutta heidän yllään on luonnollisesti kysymysmerkkejä. Myös maalivahtitilanne on heikentynyt melkoisesti viime kaudesta. 

Jukurit: 5

No, Jukurit on Jukurit. Mikkelissä saadaan taas jalkeille näennäisesti Liiga-kelpoinen nippu. Merkittävää parempaa aiempiin kausiin ei ole tulossa, se on selvää jo nyt. 

JYP: 9 

Jyväskylässä kasataan todella mielenkiintoista nippua, joka on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Varsinkin hyökkäys on tällä hetkellä todella laadukas ja ehdottomasti Liigan kärkeä. Isoimmat kysymysmerkit leijailevat tolppien välissä.

KalPa: 7

KalPalla on kohtalaisen hyvä joukkue jalkeilla. Paljon potentiaalisia nuoria pelaajia. Menestyminen tosin vaatii monelta pelaajalta toistaiseksi uran parasta kautta. Moni viime kauden nimekäs pelaaja vaihtoi kuitenkin maisemaa, mikä asettaa omat haasteensa uusille vastuun kantajille. 

KooKoo: 6

Auts. Lähtijöiden lista on karmaiseva. Kouvolalaisten onneksi Vilmos Gallo, Trevor Mingoia ja Kyle Platzer jatkavat joukkueessa, mutta muuten käytännössä kaikki avainpelaajat suuntasivat muualle. Varsinkin puolustus on tällä hetkellä todella vaatimaton. Maalivahtiosastokin on iso kysymysmerkki.

Kärpät: 9

Oulussa voidaan keskittyä terassilla istuskelemiseen kesällä. Kärpistä ei tarvitse murehtia. Pelkästään päävalmentaja Mikko Manner takaa sen, että joukkue tulee menestymään.’

Ja on Kärpillä erinomainen joukkuekin. Sarjan paras maalivahtikaksikko, laadukas puolustus sekä Mika Pyörälän johtama hyökkäyskalusto on sarjan eliittiä.

Lukko: 8

Lähtijät kolahtivat Raumallakin poikkeuksellisen pahasti. Loistavaa työtä aiemmilla kausilla tehnyt urheilujohtaja Kalle Sahlstedt on kuitenkin ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla. Lukolla onkin kokonaisvaltaisesti pullat varsin hyvin uunissa – varsinkin kun huomioidaan lähtijät.

Pelicans: 7

Lahtelaislauma on ollut yllättävän aktiivinen siirtomarkkinoilla. Tosin syytä ollakin – niin heikkoon jamaan joukkue jäi viime kauden jäljiltä. Patrik Bartosak, Iikka Kangasniemi ja kumppanit ovat erittäin päteviä hankintoja. Puolustusosasto vaatii kuitenkin vielä vahvistuksen tai pari.

SaiPa:  6

Jarno Koskiranta ja Tomas Zaborsky pelastavat valtavasti. Mikäli jompi kumpi näistä herroista vaikkapa loukkaantuu pidemmäksi ajaksi, niin jäljelle jää todella repaleinen nippu, jolla ei pudotuspelipaikoista kamppailla. Vaikka Koskiranta onkin täydellinen hankinta, niin SaiPan tilanne on kehno. Se käy ilmi esimerkiksi joukkueen puolustuksesta, joka ei tällä hetkellä ole Liiga-tasoinen.

Sport: 6

Sportilla on kasassa erikoinen joukko, jolta ei oikein tiedä mitä odottaa. Näennäistä potentiaalia on, mutta niin on kysymysmerkkejäkin. Kaiken kruununa on todella kummallinen puolalaishankinta Marcin Kolusz.

Tappara: 8

Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja, että tietää Tapparan kamppailevan ensi kaudella jälleen kärkisijoista. Tamperelaisilla on jälleen kasassa todella laadukas nippu ja joukkue on saanut hyviä vahvistuksia Jukka Peltolan ja Dominik Hrachovinan muodossa. Tampereella siis kaikki ennallaan.

TPS: 7

TPS:n joukkueessa on paljon liikehdintää. Turkulaisilla on riveissään paljon todella lupaavia nuoria pelaajia. Kysymysmerkkejä on toistaiseksi kuitenkin ilmassa enemmän kuin vastauksia. Pari täsmähankintaa sopisi vielä joukkoon, vaikka nuoret saanevat reilusti vastuuta.

Ässät: 6

Ässät ei ole tehnyt vielä ainuttakaan hankintaa, joten joukkue on sen näköinen. Todella mielenkiintoista nähdä, minkälainen porilaislauma kaukalossa nähdään. Potentiaalisia nuoria on Porissakin paljon, mutta niillä ei mennä kuuhun asti. Ässillä on esimerkiksi sopimus vain yhden maalivahdin, Sami Aittokallion, kanssa.

Tagit liiga
5 Shares