4 Shares

NHL-kautta jatketaan loppukesästä, ja loput ottelut pelataan näillä näkymin kahdessa eri kaupungissa. (Kuva: TT)

Pohjoisamerikkalaisessa mediassa on nostettu esiin monia vaihtoehtoja loppukauden isänniksi, ja selkeimmät suosikit ovat jo erottuneet joukosta. Pelipaikoiksi tarvitaan sellaiset kaupungit, joissa on tarpeeksi majoitustilaa ja hyvät harjoitusfasiliteetit lähellä peliareenaa. Lisäksi kaupungin tai osavaltion koronavirustilanne on merkittävässä roolissa. Myös aikavyöhyke on vaikuttava tekijä.

Tällä erää loppukauden pelipaikoiksi ovat vahvimmin tyrkyllä seuraavat kaupungit:

Las Vegas

Nevadan osavaltio ja Las Vegasin kaupunki on ollut kenties vahvimmin esillä, kun on puhuttu loppukauden pelipaikasta. Läntisen konferenssin joukkueet voisivat hyvinkin pelata pelinsä Vegasissa, missä on suuri hotellikapasiteetti ja hyvät harjoitusfasiliteetit. Kaiken lisäksi osavaltiossa on ollut yhteensä vain vajaat 9000 koronavirustartuntaa, ja tartuntamäärät ovat jo kääntyneet laskuun.

Glendale

Myös Arizona Coyotesin kotihalli Glendalen kaupungissa on yksi vaihtoehto. Osavaltion kuvernööri on jo toivottanut NHL:n tervetulleeksi osavaltioon, joten järjestelyt pitäisi olla kunnossa. Arizona ei ole ollut koronaviruspandemian kriisialue, mutta osavaltion tartuntamäärät ovat kasvussa, joten Glendale saattaa tipahtaa pelistä pois.

Denver

Coloradon Denver on vahva kandidaatti: halli- ja harjoitusolosuhteet ovat kunnossa, ja osavaltiossa on tilaa tuhansille NHL-työntekijöille. Myös keskeinen sijainti kartalla on tärkeä lisä, sillä Coloradon aikaero itärannikolle on kaksi tuntia ja länsirannikolle yhden tunnin. Tämä on tv-katsojamäärien kannalta merkittävä asia. Coloradossa on todettu vajaat 30 000 koronatartuntaa, mutta uusimpien mittausten mukaan tartuntatahti ei ole ainakaan kasvanut.

Tampa ja Sunrise

Republikaaniosavaltio Floridan kuvernööri toi isosti esiin, että Florida on valmis isännöimään kaikkia Pohjois-Amerikan suuria urheilusarjoja NHL:stä NBA:han. Osavaltio onkin hyvä vaihtoehto, sillä Floridassa on kaksi NHL-tason jäähallia. Yksi Tampassa ja toinen Sunrisessa, missä pelaa Florida Panthers. Itäisen konferenssin pelit voitaisiin hyvinkin pelata Sunshine Statessa. Koronavirustartuntoja on jo vajaat 60 000, mutta tartuntahti ei ole enää kasvanut, joten heinä-elokuussa tilanne voi olla hyvä.

Minneapolis/St. Paul

Twin Cities eli Minneapolisin ja St. Paulin muodostama suurkaupunkialue on väkimäärältään pieni, mikä on tärkeä pointti kaupunkia valittaessa, mutta majoituskapasiteetti voi tuottaa ongelmia. Siitä huolimatta Twin Cities on yksi potentiaalinen vaihtoehto, sillä koronatartunnat ovat laskussa ja Minnesotan osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain keskivyöhykkeellä.

Chicago

Myös Chicago on sijanniltaan erinomainen, ja se lieneekin Twin Citiesin edellä, sillä Illinois’n osavaltiossa on parempi majoituskapasiteetti sekä paremmat harjoitusfasiliteetit. Negatiivista on koronavirustilanne, joka on New Yorkin jälkeen Yhdysvaltain pahimpia. Tartunnat ovat kuitenkin laskussa, joten tilanne voi olla hyvä heinä-elokuuhun mennessä.

Los Angeles

Los Angelesia pidetään yhtenä kandidaattina, vaikka väenpaljous, siirtymisongelmat ja paha koronavirustilanne ovat tiedossa. Etenkin tartuntamäärien kasvu aiheuttaa huolta. Fakta on kuitenkin se, että Los Angelesissa on enemmän kuin tarpeeksi majoitustilaa ja että harjoitusolosuhteet ovat huippuluokkaa. Siksi Los Angeles on yhä yksi vaihtoehto pelipaikkakunnaksi.

Toronto ja Edmonton

Kanadan kaupunkeja ei ole myöskään unohdettu, ja toinen pelipaikkakunnista voi hyvinkin sijaita Kanadassa, jos maan viranomaisten säädökset löystyvät tarpeeksi ajoissa. Jos Kanadassa pelataan, lienee kaupunkina joko Toronto tai Edmonton. Isot kiekkomarkkinat, loistavat harjoitusolosuhteet, suotuiset aikavyöhykkeet, vahva hotellikapasiteetti ja hyvä koronavirustilanne luovat erinomaisen pohjan. Suurin ongelma on tällä hetkellä Kanadan terveysviranomaiset. Edmontonin ja Toronton lisäksi esillä on ollut Vancouver, mutta se on tuskin NHL:n ykkösvaihtoehto Kanadassa.

4 Shares